Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åsebros-jurist: "Jag tror att vi kommer fram till en lösning"

Foto: TT

916.000 kronor har Åsebro IF blivit blåsta på av IFK Göteborg. 
Åsebros jurist Stefan Alvén tror på en lösning med Blåvitt.
- Det jag läst och hört är Frank Andersson en hedersman, säger Alvén till GP. 

Åsebro IF, som är Blåvitt-mittfältaren Sebastian Erikssons moderklubb, har blivit blåsta på nästan en miljon - 916 000 kronor. Det avslöjar Fotbollskanalen och TV4-journalisten Olof Lundh i sin bok "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll", som kommer ut i dagarna. 

Division 5-klubben Åsebro ska säga sig ha rätt till tio procent av övergångssumman vid Sebastian Erikssons övergång till Cagliari. Pengar de alltså inte sett skymten av ännu. 

Klubben har tagit hjälp av juristen Stefan Alvén för att lösa tvisten. Han tror att det hela är ett missförstånd och att en lösning ska komma vara möjlig.

- Av det jag läst och hört är Frank Andersson en hedersman. Det här är något som hamnat i knät på den nya styrelsen och jag har all förståelse för att de vill sätta sig in i detta. Jag hoppas och tror att vi kommer fram till en lösning. IFK Göteborg brukar visa lojalitet mot mindre klubbar så jag hoppas och tror att det hela är ett missförstånd, säger Stefan Alvén till GP. 

Åsebro IF tillsammans med Alvén tycker att klubben har goda grunder till att få tillbaka pengarna. En skrivelse är för en vecka sedan skickad till Blåvitt.

Deadline: 10 juni. 

- Bollen ligger hos IFK. Jag utgår från att vi snart kommer ha ett samtal om detta och reda ut den här frågan som legat och pyrt i några år, säger Alvén till GP. 

Publicerad 2016-06-03 kl 12:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons