Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Asoro bänkades i premiären - är besviken: "Såg det inte komma på det sättet"

Allsvenskan

STOCKHOLM. Joel Asoro och Carlos Garcia Moro bänkades i premiären.
Inte helt populärt.
- Jag såg det inte komma på det sättet, säger Asoro.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från Djurgården-BP.

Förra säsongen var Joel Asoro en viktig spelare och gjorde sex mål och fem assist i allsvenskan. Men när årets säsong drog igång på lördagen så bänkades han.

- Det är vad det är. Man får bara bita ihop och köra på. Det är klart att man inte vill sitta på bänken, säger Asoro som fick hoppa in i den andra halvleken.

Fick du någon förklaring?
- Nej jag fick ingen förklaring. Jag har ingen aning.

Hade du velat ha det?
- Då får tränarna jättegärna komma och säga. Men det är inget som jag söker.

Det är tydligt att Asoro är besviken över att inte ha fått en startplats mot BP. Samtidigt medger han att formen inte är på topp.

Annons

- Den är inte riktigt bra. Men det är inget race, det är ett maraton. Det handlar om det långa loppet. Man får ta sin tid att komma igång och sedan bevisa att man ska spela.

- Man hamnar ur balans ibland. Det är en del av fotbollen. Jag har känt mig lite seg. Kroppen är lite ur balans. Men man får bara komma igång och ta det därifrån. Jag såg det inte komma på det sättet, men det har ändå varit lite. Nu ska jag motbevisa. Visa att man förtjänar att få platsen. Alla som spelade i dag förtjänade det och gjorde det bra. Men om man jobbar hårt så lönar det sig.

Asoros uttalanden har inte fallit i god jord hos klubbledningen. Djurgården, med sportchef Bosse Andersson i spetsen, har tagit "fullständigt avstånd" och 23-åringen har tvingats be om ursäkt. 

En annan som inte heller fick starta i premiären var nyförvärvet från Mjällby, Carlos Garcia Moro.

Annons

- Det är svårt att gå till ett nytt lag och lära sig allt där. Man vill alltid starta. Jag vill spela 90 minuter i varje match. Det enda jag kan säga är att jag från och med i dag ska jobba stenhårt för att göra det svårt för tränarna.

Var det oväntat att du skulle börja på bänken?
- Jag vet inte. Det har varit en ganska konstig månad. Jag fick en smäll mot Poznan och har inte varit hundra efter det, men nu har det varit bättre och bättre. Om det var upp till mig så hade jag spelat, men nu ska jag visa tränarna.

Publicerad 2023-04-01 kl 20:27

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto