Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Assistkungen förlänger med nykomlingen

Han har vunnit allsvenskans assistliga flertalet gånger. Nu förlänger veteranen Kristian Bergström med Åtvidaberg.
– Med sin rutin och sitt hjärta för klubben är han en viktig del i det fortsatta arbetet, meddelar ÅFF på sin hemsida.

Kristian ”Pligg” Bergström var den ende utespelaren i Åtvidaberg som spelade samtliga matcher när laget tog steget upp i allsvenskan i år. Bergström kom kom sexa i superettans poängliga med 18 (8+10) poäng, tre efter vinnarna Viktor Claesson (Värnamo) och lagkamraten Magnus Eriksson.
 
Bergström, 37, har tidigare spelat fem allsvenska säsongen i IFK Norrköping och en i Malmö FF. Detta blir hans andra allsvenska och nionde totalt för Åtvidaberg.
– Vi är glada att Kristian Bergström vill satsa ett år till i allsvenskan. Med sin rutin och sitt hjärta för klubben är han en viktig del i det fortsatta arbetet. Kristian har även visat att han har förbättrat sina defensiva kvaliteter under året, vilket är fukten av att han läser spelet väldigt bra och fortfarande tar många löpmeter per match. Han passar också bra på vårt nya underlag, med sin goda teknik och fina passningsfot. Kristian gjorde många poäng förra året och är dessutom en bra mentor för våra unga spelare, skriver Åtvidaberg på sin hemsida.

Redaktionen

Publicerad 2011-11-07 kl 15:49
Annons
Annons
Annons