Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Assyriska har "bakficke-bud" på supertalangen

Mikael Ishak lämnar Assyriska - förhandlingarna med Köln är i en slutfas. Men en annan utländsk klubb står på "standby" om affären går om intet.

- Det finns en annan utländsk klubb som vi kommer diskutera med om det inte blir något med Köln, säger Assyriskas klubbchef Aydin Aho till FotbollDirekt.se, men tillägger snabbt:

ANNONS

- Men det är OM det nu inte skulle lösa sig, och det tror vi att det gör. Vi är i en slutfas och det handlar om detaljer. Själva budet från Köln ligger på en nivå som vi är positiva till.
Mikael Ishak ser av allt att döma ut att få sin drömflytt till Bundesliga och Köln. Lukas Podolskis klubb slutförhandlar med Assyriska och det handlar nu om att komma överens om klausuler kring vidareförsäljning och ersättning till Assyriska utifrån anfallstalangens prestation om han hamnar i den tyska storklubben.

- Vi har prioriterat Köln nu. Vi har inte satt någon deadline, men känslan utifrån den dialog vi haft med Köln tidigare säger oss att det inte behöver handla om mer än tre-fyra dagar. Någon gång innan helgen borde det vara klart, säger Aydin Aho.

Samtidigt vill inte klubbchefen ropa hej - men han känner sig ändå säker på en affär, även om det inte blir med Köln. En annan, icke namngiven utländsk klubb har lämnat ett konkret bud och Assyriska kommer gå vidare där om Köln-affären går i stöpet.

ANNONS

- Jag har varit med om konstigare vändningar förr och vi har ännu ingen överenskommelse med Köln. Det finns ett andra alternativ. Det handlar inte om allsvenskan, vi har prioriterat utlandet och det är vad Mikael själv vill också.

- Vi har sagt åt den här klubben att Köln har prioritet nu, men vi kan återkomma till dem om detta inte blir något. Nu tror jag ju inte att det blir så, men skulle det vara låst läge efter helgen så kan vi släppa in andra.

Ni är nöjda med Kölns bud säger ni - vad innebär det för Assyriska ekonomiskt om affären skulle gå igenom?
- Vi har ett underskott som behöver balanseras upp, hål som behöver fyllas. Så det skulle ge oss arbetsro mer än något annat. Men det är inget som skulle ligga till grund till någon storsatsning, sådana pengar handlar det inte om.

- Framför allt är det här något som Mikael själv vill och det handlar inte för oss om att tjäna en massa pengar på honom. Däremot så finns det ett enormt symbolvärde i det här, Mikael är redan nu en stor förebild och det här skulle sporra andra ungdomar. Och det visar också att vi gör någonting rätt med vår ungdomssatsning.

ANNONS

FotbollDirekt.se

Publicerad 2011-12-15 kl 17:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto