POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Åtal mot MFF-spelaren skulle inledas i dag - bytte då advokat: ”Kommer väcka åtal”

Foto: Bildbyrån

Efter nästan två och en halv månad i häkte var det planerat att Malmö FF-spelaren skulle bli åtalad i dag. Då valde han att byta försvarsadvokat.
- Det var att han inte hade något förtroende för sin nuvarande advokat, säger åklagaren Rikard Darell.

Den brottsmisstänkte Malmö FF-spelaren har sedan september varit misstänkt för våldtäkt mot barn, och har suttit häktad sedan början av februari. Tanken var att åtal skulle påbörjas i dag, men enligt åklagaren Rikard Darell skjuts det upp. 

- Det var tänkt att det skulle bli åtal i dag, men (fotbollsspelaren) kom in i går och ville byta försvarsadvokat. Han har velat ha tillbaka sin offentliga försvarare, Mikael Sundman, som han hade i höstas. 

- Det har tingsrätten beviljat. Hans nya försvarare vill ha två veckor på sig att läsa in sig på den här utredningen. Den är helt egentligen helt klar för åtal. Så det kommer bli två veckor till i första vevan för att den nya advokaten ska sätta sig in i allting. Sedan får man se om de har något ytterligare erinrande eller om de också anser att det är klart. 

I början av 2018 bytte spelaren till en privat försvarare, Jan-Anders Hybelius som även satt med i MFF:s valberedning. Enligt Darell hade spelaren två argument till varför han ville byta försvarare. 

- Det var att han inte hade något förtroende för sin nuvarande advokat. Jag tror också han menade på att den förra advokaten var mer insatt i den delen av utredningen. 

Tror du att det går att hinna läsa in sig på två veckor? 
- Det är alltid svårt för mig att säga, det är inte jag som styr över det.

- Han (Sundman) måste ta del av allting innan han kan kan veta om han har något erinrande eller inte. 

- För min del är utredningen i princip helt klar. Jag har redan börjat skriva en stämningsansökan. Jag är klar att väcka åtal så fort försvaret anser att den är klar. 

Vad kan du säga om stämningsansökan?
- Jag kommer väcka åtal. Jag tycker att jag har tillräckligt med skäl för att väcka åtal. 

I stämningsansökan kommer det att finnas två fall med samma målsägande. Spelaren har sedan tidigare erkänt sexuellt umgänge med den målsägande, men att han trodde att hon var minst 15 år. 

Tidigare fanns misstanke om tre fall om våldtäkt mot barn mot en annan målsägande, men förundersökningen lades ner på grund av brist på bevis.

Förra veckan skrev Kvällsposten att ytterligare en person har häktats, misstänkt för sexuellt utnyttjade av barn. Det finns ett samband som kan påverka rättegången. 

- Det påverkar på så sätt att vi anser att det ska tas i samma rättegång, den delen, eftersom uppgifterna kan ha med varandra att göra när det gäller bevisning och sånt där. Den misstänkte i den delen har inget att göra med de gärningarna som fotbollsspelaren misstänks för, men däremot är han misstänkt i samma tidsperiod när det gäller en av gärningarna, säger Darell. 

Det är bara tidsperioden som har ett samband? 
- Och att det är samma målsägande.

Spelaren får sedan början av februari ingen lön av Malmö FF, och Sydsvenskan har tidigare skrivit att mycket pekar på att han inte kommer att spela matcher i Malmö FF igen. 

Fotbollskanalen har sökt Mikael Sundman för en kommentar.

Publicerad 2018-04-13 kl 12:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto