POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Åtal väckt mot firande Elfsborg-fans: "Inte hittat något som är jämförbart"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Elfsborgs avgörande mål och firandet i spelaren ovan.

Tre Elfsborgssupportrar hoppade ner från läktaren för att fira lagets sena vinstmål mot KFF.
Nu har åtal väckts mot personerna för brott mot ordningslagen.
- Det finns ett behov av att få det här prövat, säger åklagaren Martin K Svensson till Fotbollskanalen.

I slutet av juli i år exploderade Borås Arena när Marokhy Ndione skickade in 2-1 för Elfsborg mot Kalmar FF i matchens slutsekunder. Spelarna firade vilt framför Elfsborgsklacken och tre personer hoppade då ner från läktaren för att delta i firandet.

Polisen startade en utredning mot supportrarna, och nu har det väckts ett åtal för brott mot ordningslagen mot de tre supportrarna.

- De är nere på ett område där de inte får vara. De har obönhörligen beträtt en plats som gränsar till spelplanen, något som omfattas av ordningslagen. Det har varit uppenbart att de inte får vara där med skyltar och staket, det har varit tydligt, säger åklagaren Martin K Svensson till Fotbollskanalen.

Åklagaren vill så fallet prövat, då han menar att det inte finns något liknande fall.

- Jag har åtminstone inte hittat något som är jämförbart. Det är därför. Det som är den svåra bedömningen, det som tingsrätten får fundera på, är om det är ett ringa brott eller inte. Är det ett ringa brott så ska de inte dömas till ansvar.

- I förarbetena till ordningslagen så beskrivs det att ett ringa fall av att beträda spelplanen kan vara att man går ut på planen efter avslutad match. Och så var det inte här. Det var förvisso bara minuter kvar, men ändå en pågående match. Mot bakgrund av det så anser jag att det här ska prövas.

Martin K Svensson tror att tingsrätten kommer att döma supportrarna, men är osäker på om brottet är att betrakta som ringa eller inte.

- Det är där själva knäckfrågan är här. Att de har varit på planen råder det inga som helst frågetecken kring, säger han.

- Men det är inte så solklart som det kan vara i vissa andra ärenden. Därför finns det också ett behov av att få det här prövat.

Publicerad 2019-11-07 kl 10:23
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå