Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Atta överens med AIK om att spela: "Skulle ha startat mot Djurgården"

Walid Atta är redo för comeback i AIK. Enligt sin agent skulle försvararen ha spelat redan mot Dif.
- Tyvärr fick han en liten skada, säger Fabio Alho.

Situationen kring den talangfulle mittbacken har varit minst sagt infekterad de senaste månaderna. Efter att Atta och hans representanter beslutat sig för att vänta med förhandlingarna om ett förlängt kontrakt valde klubben att satsa på andra spelare – trots att AIK haft defensiva problem och tappat allt mer mark i allsvenskan.

Men nu har läget förändrats. Eurosport.se skriver att Walid Atta var tilltänkt till Alex Millers startelva mot Djurgården på söndagen, men att han tvingades lämna återbud i sista stund. Orsaken: ett olyckligt ryggskott.

Agenten Fabio Alho bekräftar uppgifterna när fotbollskanalen ringer.
- Redan för flera veckor sedan sade vi att om tränaren behöver honom är Walid redo att ställa upp. Han vill verkligen hjälpa sitt lag. Fram tills nu har styrelsen sagt nej, men nu ser det ut som att de förstår att alla tjänar på den här lösningen. Det verkar som att Walid kan vara med, säger Alho.

Stämmer det att han skulle ha spelat på söndagen?
- Ja, det är korrekt. Vi har även sagt åt styrelsen att spelaren inte ställer några krav – men om de behöver honom finns han tillgänglig. Managern ska självklart fortfarande ta ut den bästa startelvan.

Var Atta uttagen i derbytruppen?
- Ja, han skulle ha spelat om inte ryggen stoppat honom, säger Alho.

Agenten hävdar också att ”ingenting är omöjligt” när det gäller en fortsättning på avtalet över nästa säsong. Men i så fall lär en hel del förhandlingar krävas och för närvarande vill Atta bara fokusera på att rädda AIK kvar i högsta serien.

- Han är inte större än klubben, styrelsen är inte större än klubben. Just nu vill vi bara att Walid ska spela – och göra det bra. Det vore en katastrof om AIK åkte ur, och det är det sista Walid vill, oavsett om han stannar eller inte.

Publicerad 2010-10-04 kl 21:24
Annons
Annons
Annons