Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Atta överraskas inte av succén: ''Jag är lika bra som Hooiveld''

Walid Atta gjorde bara fyra matcher i fjol. Trots det snabb succé som Jos Hooivelds ersättare. Atta har aldrig varit rädd och ser sig redan som lika bra som den holländske stjärnan.

- Varför skulle jag inte klara av att ersätta Jos Hooiveld? Det hade varit en annan sak om jag inte känt mig lika bra men jag är ju minst lika bra, säger Walid Atta till FotbollDirekt.se.

AIK har haft en tung säsongsinledning men försvarsmässigt har det sett desto roligare ut.
Inte ett insläppt mål så här långt och Walid Attas backspel har varit prickfritt och ingen har än så länge hunnit sakna Jos Hooiveld.

- Det är den här chansen jag väntat på. Jag bestämde mig tidigt för att när jag får chansen så gäller det att ta den direkt. Jag har tagit för mig på ett bra sätt och det ska jag fortsätta med.

Hooiveld kan mycket väl ha varit hela Allsvenskans bästa mittback i fjol.
Många såg honom som en lika tung förlust som Ivan Obolo.
Walid Atta gjorde bara fyra matcher från start under guldåret men det var likafullt den tidigare Väsby-spelaren som skulle ersätta holländaren.

- Men jag har aldrig känt press. Micke (Stahre) var på mig tidigt inför den här säsongen. Han pratade med mig. Han var säker på mig, säker på att jag skulle klara av det.

- Det betyder mycket att få höra och det är sådana saker som både Micke och Björn Wesström är så bra på. De sade redan när jag kom från Väsby att jag kommer att bli bra.

Och med hjälp av både AIK-ledningen och faktiskt sin bror Khaled ska han nu bli ännu bättre.

- Jag vill ju ut i Europa. Så det är viktigt att ta vara på allt. Min bror analyserar mig varje match. Alla måste ha någon att bolla med och min bror kan mig som ingen annan.

- Han är en viktig hjälp för mig. Men han är hård. Om jag blir matchens lirare så har han ändå garanterat synpunkter. Så om han i bland tycker att jag har varit bra, ja då vet jag att jag verkligen har varit bra.

Publicerad 2010-03-26 kl 14:21
Annons
Annons
Annons