POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Åtta raka segrar för Malmö FF – men möter nu övriga topplagen: ”Pressen är på Norrköping i morgon”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. De kommande fem matcherna möter Malmö FF bland annat de övriga fyra lagen som ligger topp-5 i allsvenskan, med start mot IFK Norrköping i morgon och då utan Markus Rosenberg. 

Tio vinster på de tolv senaste allsvenska matcherna, varav åtta raka vinster. Malmö FF har öst på under sensommaren, men nu följer ett tungt spelschema: IFK Norrköping borta i morgon och efter det Gif Sundsvall hemma, Häcken borta, Hammarby hemma, och AIK borta. Fem av de övriga sex lagen som ligger topp-7 i allsvenskan, med Östersund (sexa i allsvenskan) som enda laget de inte möter. 

- En tuff match i alla perspektiv. När man tittar på tabellen och ser Norrköping återstående program så har de en gyllene chans, en chans som inte kommer år efter år. De är före oss, de har oss på sin hemmaplan. Pressen är på dem att få deras position att räknas, säger Uwe Rösler inför matchen. 

Mot IFK Norrköping har MFF anfallsbrist. Markus Rosenberg är avstängd, och Guillermo Molins och Carlos Strandberg är inte klara med sin rehabilitering. Troligen blir det Marcus Antonsson ihop med antingen Sören Rieks eller Arnor Traustason på topp. Rösler hintar om att det blir Traustason. 

- Det är mer att tänka på när man har fyra anfallare i form, vem man ska välja då. När de väljer sig själva är det inte mycket att tänka på. I dagsläget gör anfallssituationen att det väljer sig av sig självt. 

Traustason gjorde nämligen två mål som anfallare i senaste matchen mot Kalmar FF. 

- (Traustason var) väldigt bra. Jag sa åt honom att jag egentligen ville berömma honom mer efter matchen, men jag ville använda det läget för att ge beröm till Egzon Binaku (på presskonferensen). Egzon hade en tuff tid redan innan jag kom, och det var rätt tidpunkt att ge han beröm för att öka självförtroendet. 

- Arnor gjorde precis det vi ville att han skulle göra. 

En liten förändring som Malmö FF har gjort inför den här matchen är att de hade rehabiliteringsträning direkt efter matchen i söndags. I vanliga fall görs det dagen efter, men Rösler ville ge spelarna ledigt på måndagen. 

- Det är väldigt viktigt att vi under det här täta schemat ger spelarna och ledarfstaben mental ledighet, för att stanna hemma och inte komma hit varje dag. 

Truppen mot IFK Norrköping: Johan Dahlin, Walter Viitala, Andreas Vindheim, Eric Larsson, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Egzon Binaku, Sören Rieks, Ocar Lewicki, Fouad Bachirou, Anders Christiansen, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Romain Gall, Arnor Traustason, Marcus Antonsson, Laorent Shabani

Publicerad 2018-09-25 kl 15:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå