Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Attas ersättare: "Ska ta chansen"

Med Walid Atta borta väntas Niklas Backman bli den som tar hans plats som mittback intill Per Karlsson. Och 21-åringen känner sig redo.

- Ja, får jag chansen, så kommer jag absolut göra det bra. Jag är redo, säger Backman till FotbollDirekt.se.

Han har redan fått känna på hetluften lite genom ett par inhopp i Allsvenskan men på lördagen väntas det bli upp till bevis på allvar mot Häcken.
- Det är lite högre tempo och lite bättre spelare man möter. Men jag har ju viss erfarenhet från Superettan och det känns bra. Jag ska göra mitt bästa om jag får chansen, säger Backman, som alltså är tilltänkt som Back-man i AIK.

Samtidigt vet han att det blir stor press på honom - inte bara det faktum att han får spela i AIK-tröjan på Råsunda, också det faktum att backlinjen har varit en mycket stark lagdel hos Solna-klubben.
Att falla ur ramen och bli syndabock inför hemmapubliken finns förstås i bakhuvudet.
- Backlinjen har varit vår bästa lagdel. Det gäller att ta den här chansen och göra det bästa av det. Visst, det kommer att bli stort att gå ut på Råsunda och spela men jag ska försöka ta det som en vanlig match.

- Men om man tänker efter är det ändå sjukt stort. Bara att få spela fotboll i AIK på Råsunda. Man har alltid drömt om att få spela i Allsvenskan för en storklubb.

Backman tänker förstås inte nöja sig med några enstaka inhopp och vara reservspelare för skadade spelare.
- Jag satsar på att bli startspelare. Nu är ju en startspelare borta men jag ska försöka ta chansen.

Publicerad 2010-04-23 kl 15:07
Annons
Annons
Annons