Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åtvidaberg kickar tränaren - förstärker med före detta förbundskapten

Daniel Wiklund har fått sparken från Åtvidaberg. Men det är ingen panikåtgärd.
-Vi övervägde detta noga. Men vi kände att det var nu det skulle göras och att detta är rätt tajmat, säger ordförande Jan Svensson till fotbollskanalen.se.

Tre förluster på de tre inledande matcherna blev för mycket för Åtvidabergs ledning som har avskedat sin tränare.
- Vi har varit eniga om att det inte har fungerat som vi hade önskat oss. Han gjorde ett mycket bra jobb när vi gick upp i allsvenskan, men senare har det i träningsmatcherna i vinter och framåt inte fungerat., säger Åtvidabergs ordförande Jan Svensson.

- Han kanske kände själv att det var lite stort att komma från de lägre serierna. Sedan har han haft en stor omställning rent personligt då han har blivit pappa. Och sen bor han i Eskilstuna och vi har vår verksamhet här. Kanske har han tankarna på två ställen. Han har tagit emot beskedet och vi skiljs som vänner, fortsätter Svensson.

Vad kan du säga till de som tycker att det här verkar vara en panikåtgärd?
- Nej så är det inte. Vi övervägde detta noga. Vi kände att antingen gör vi det nu eller så väntar man till femte eller femtonde omgången. Men vi kände att det var nu det skulle göras och att detta är rätt tajmat.

Assisterande tränaren Andreas Thomsson tar över med tipselittränaren Jan Carlson som assistent. Klubben har dessutom knutit till sig Bosse Johansson på tränarsidan. Johansson har en lång tränar karriär bakom sig och har bland annat lett Danmarks landslag. Hans senaste jobb i Sverige var som tränare för IFK Göteborg.
- Jag känner Bosse sedan tidigare och Andreas (Thomsson) känner honom också och det var hans som kom med förslaget. Vi tycker att han har den erfarenhet som vi behöver i det här läget, säger Jan Svensson.

Övervägde ni att göra som Gais och Örgryte gjorde förra året där tog in en erfaren tränare som gick parallellt med tränaren?
- Det är precis det vi gjort.
Men i deras fall lät de tidigare tränaren fortsätta.
- Nej, detta blir som ett komplement till Andreas Thomsson. Daniel Wiklund var tydlig med att han ville vara sin egen, säger Svensson.

Bosse Johansson ansluter till Åtvidberg om cirka två veckor.
- Han är på semester just nu, säger Jan Svensson.

Publicerad 2010-03-31 kl 12:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons