POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Åtvidaberg laddar för allsvenskan med träläktare - betong vore för dyrt

Åtvidaberg laddar för allsvenskan – med en ny träläktare. Att förbättra Kopparvallen i annat material vore helt enkelt för dyrt.

- Vi har tänkt oss att bygga den i trä. Dels för att det finns fina trätraditioner i Åtvidaberg, men framförallt för att vi skulle kunna göra mycket med ideell kraft, vilket vi inte klarat om vi skulle gjuta med betong, säger styrelseledamoten Tommy Hjelte till Corren.se.

Tanken är att den nya sektionen ska rymma uppemot 2500 åskådare. Det utgör i så fall en dryg tredjedel av stadions nuvarande kapacitet. Men ekonomiskt sett kan det ändå bli knivigt att få till stånd utbyggnationen, och ÅFF:s arenabolag håller möte i frågan på onsdagen.

- Jag tror på en 50/50-chans att vi klarar det, säger Tommy Hjelte.

En rad övriga besiktningspunkter måste modifieras om Åtvidaberg ska få tillstånd till spel på Kopparvallen. Bland annat krävs att man installerar kameraövervakning, upprättar press- och kontrollrum.

- Vi (Svff och Svensk elitfotboll, Sef) planerar att komma ner till Kopparvallen vecka 45, säger Gert Nilsson på svenska fotbollförbundet till Corren.se.

Publicerad 2009-10-20 kl 17:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå