POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ÅTVIDABERG

ÅFF indraget i härva om asylboende

Foto: SCANPIX

Åtvidabergs FF hyr sedan februari ett före detta hotell och har det bland annat som elevhem för sitt fotbollsgymnasium. Enligt Corren vill ägaren nu bryta avtalet med ÅFF i förmån för ett asylboende. Något som ÅFF tackar nej till.

I februari skrev ett avtal mellan Åtvidabergs FF och Hotell Stallets ägare, Tord Önnegren. Avtalet sträcker sig över tre år och ÅFF har bland annat använt byggnaden som elevhem, lägerbyggnad och för konferenser.

Då den ekonomiska kompensationen baseras dels på en fast del, dels på en prestationsbaserad del. Men Önnegren är inte nöjd med beläggningen hittills och vill nu bryta kontraktet.

- ÅFF har inte lyckats med beläggningen. Jag måste ha ekonomi i fastigheten och för det krävs det intäkter. Hittills har det varit mycket dåligt, säger Önnegren till Corren.

Därför bestämde sig Önnegren för att hyra ut anläggningen till Bert Karlssons företag Jokarjo AB, ett företag som driver asylboenden. Detta utan att Åtvidabergs FF gått med på att bryta kontraktet.

- Vi är fullständigt överens i styrelsen att fortsätta det vi påbörjat och vi anser att vi sitter på ett treårigt avtal som ger oss möjlighet att fortsätta, säger Mats Almgren, styrelseledamot i Åtvidabergs FF och i ÅFF Sport och konferen, och fortsätter:

- Vi har inte haft så lång tid på oss att visa resultat, men vi ligger i paritet med budget och det kommer att bli bättre när vi får allt att rulla.

På måndagen anlände 100 stycken våningssängar till Hotell Stallet och en besiktning av migrationsverket tog plats, trots att ingen överenskommelse hade nåtts.

Publicerad 2014-06-03 kl 14:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå