POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ÅTVIDABERG

Åtvid kan straffas nästa vecka: "Vi har bett kansliet att göra en utredning"

Foto: SCANPIX

Disciplinnämnden har bett kansliet att göra en utredning för att ta reda på all fakta i fallet med Åtvidabergs licenslösa spelare. Nästa tisdag ska ärendet diskuteras vidare, men en viktig fråga kvarstår:
Har Abubakari ett grekiskt pass eller inte?

Fotbollskanalen.se avslöjade för en vecka sedan att Åtvidaberg i samtliga årets allsvenska matcher använt spelare som saknar arbets- och uppehållstillstånd.

Nu kan klubbens eventuella straff fastställas inom kort. Disciplinnämnden har ännu inte beslutat om att ta upp ärendet, men man har bett kansliet att gå så djupt som det går att gå i ärendet.
- Vi har bett kansliet att göra en utredning hur det ligger till, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson till fotbollskanalen.se.

Nämndens nästa ordinarie möte är på tisdag nästa vecka. Innan mötet ska kansliets utredning vara klar. Och det är en central fråga som ska redas ut tills dess; är Abubakari europeisk medborgare eller inte? Är svaret på den frågan ja kan Åtvidaberg förmodligen andas ut.
- Det beror på vad som kommer fram från Åtvidabergs sida. Är han EU-medborgare är det andra regler som gäller, säger Nilsson.

Disciplinnämndens diskussion fortsätter på mötet nästa tisdag.

Publicerad 2014-04-29 kl 11:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå