Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÅTVIDABERG

Åtvid letar förstärkningar

Foto: Scanpix

Sju uddamålsförluster på nio matcher och näst sist i tabellen.
Då agerar Åtvidabergs FF.
- Vi känner att vi behöver förstärka, säger sportchefen Mats Karlsson.

Tre säsonger i rad har "Åtvid" placerat sig i allsvenskans absoluta mittpunkt — som åtta. Med en tredjedel av säsongen snart avverkad är det långt dit. Fyra inspelade poäng talar snarare för en svettig sommar och en kulen höst.

Det går att säga att Åtvidaberg varit nära poäng i flera av förlustmatcherna. Det går också att säga att den trupp tränaren Roar Hansen jobbar med inte räcker till.
Inför mötet med tabelltvåan Elfsborg säger Mats Karlsson till corren.se:

- Det är ingen hemlighet att ekonomin är dyster hos oss och vi kommer inte att köpa spelare som kan förstöra ekonomin, det är helt klart. Samtidigt vet vi att situationen är tuff och känner att vi behöver förstärka, säger Karlsson.

Vill behålla Lorentzson
Klubben hoppas också få behålla högerbacken Martin Lorentzson, som spelar på ett korttidskontrakt som snart går ut.

- Vi vill behålla honom resten av säsongen och arbetar på det. Vi tycker att han är en bra spelare för vår grupp, både på och utanför planen och vill väldigt gärna att han stannar.

Elfsborg, kvällens motstånd på Kopparvallen, har fyra raka matcher utan förlust och jagar IFK Göteborg i toppen. Men på Kopparvallen har klubben ofta haft svårt. Senaste segern kom i division 1 1996.

- Åtvidaberg har gjort tolv mål, vilket är bra, och de har ett eget och bra spel när de får det att fungera, vilket det allt som oftast gör när de spelar på konstgräs. De är ett passningsorienterat lag med framför allt ett vasst djupledsspel där John Owoeri och Victor Sköld sticker ut mest, säger tränaren Magnus Haglund till Elfsborgs webbplats.

Rohdén tillbaka
Han får tillbaka Marcus Rohdén efter avstängning.

I Åtvidaberg petas Månz Karlsson och Simon Skrabb efter förlusten senast mot Örebro.

Startelvor:
Åtvidaberg (4—4—2): Henrik Gustavsson — Martin Lorentzson, Alberis da Silva, Daniel Hallingström, Pontus Nordenberg — Ammar Ahmed, Mauricio Albornoz, Kristian Bergström, Martin Christensen — John Owoeri, Victor Sköld.
Elfsborg (4—2—3—1): Kevin Stuhr Ellegaard — Andreas Klarström, Sebastian Holmén, Anders Svensson, Adam Lundqvist — Henning Hauger, Marcus Rohdén — Simon Lundevall, Viktor Claesson, Arber Zeneli — Per Frick.
Domare: Mohammed Al-Hakim, Köping

Publicerad 2015-05-24 kl 16:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons