POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ÅTVIDABERG

Åtvidabergs sportchef tar på sig allt ansvar - Ska se över sin framtid

Foto: SCANPIX

Efter fotbollskanalens avslöjande bekräftar nu Åtvidabergs sportchef Mats Karlsson sitt misstag och berättar att han måste se över sin framtid.
- Jag ska ta ställning till det. Ansvaret är mitt och på nåt sätt ska jag stå upp för det också, säger han till fotbollskanalen.se

När fotbollskanalen mötte Åtvidabergs sportchef Mats Karlsson med avslöjandet att de använt otillåtna spelare var han fåordig. Nu har han varit i kontakt med Migrationsverket och bekräftar avslöjandet.
- Det har begåtts ett kommunikationsfel mellan oss, så det stämmer, säger Karlsson.

Åtvidaberg har kontrakt med Emmanuel Dogbe till november i år och med Mohammed Abubakari till november nästa år. När kontrakten med spelarna skrevs söktes också arbets- och uppehållstillstånd för spelarna. Men tillstånden gick ut i november 2013 för Abubakari och mars i år för Dogbe.
- De sträckte sig inte över hela kontraktstiden vilket det brukar göra, och i det fallet gjorde det inte det och då blev det ett misstag helt enkelt, säger Mats Karlsson till fotbollskanalen.se.

Misstaget gör att Åtvidaberg nu riskerar att tappa samtliga åtta poäng de tagit i årets allsvenska. Men Mats Karlsson tror inte att så blir fallet.
- Jag räknar inte med det om man tittar på det som skett tidigare i olika fall. Jag hoppas att svensk fotboll förstår att det kan begås misstag som inte är av någon karaktär brottsligt i grunden, för att man gör ett personligt fel.

Vem bär ansvaret för att det här skedde?
- Jag tar ansvar för det felaktiga som varit, det är mitt ansvar.

Känner du att du kan fortsätta som sportchef i Åtvidaberg med det bakom dig?
- Det har gått nån timme nu så jag ska ta ställning till det och kolla läget vad det kommer ut av det här. Men ansvaret för det här som har skett är mitt och på något sätt ska jag stå upp för det också, säger Mats Karlsson.

Här kan du se Mats Karlssons första reaktion på avslöjandet!

Publicerad 2014-04-23 kl 16:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå