Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN/ÅTVIDABERG

Bänkad Prodell: "Det känns segt"

Viktor Prodell

Belgiska ligan har blivit en mardröm för svenska spelare. Viktor Prodell i Mechelen har inte fått spela sedan 14 december.

- Det känns segt, säger Prodell till fotbollskanalen.se

När Viktor Prodell lämnade Åtvidaberg var han en av allsvenskans bästa anfallare. 2012 gjorde Prodell 15 mål på 29 matcher vilket gjorde honom till allsvenskans tredje målfarligaste. 2013 gjorde han sju mål på 16 matcher, belönades med en plats på vinterturnén, innan han köptes av belgiska Mechelen.

Han fick starta flera matcher till att börja med men sedan 14 december har han inte fått spela.

- Jag tyckte att det gick bra runt jul, sen blev jag skadad och har inte tagit mig tillbaka till laget efter det. Det känns segt, säger Prodell.

Men att återvända till allsvenskan är inte aktuellt i nuläget. Han vill ge livet i belgien en chans.

- Jag tänker snarare "vad kan jag göra bättre?". Det är liksom bara att kämpa på. Sen får vi se vad som händer, säger Prodell.

I oktober kunde fotbollskanalen.se skriva om att Malmö FF jagade anfallaren. Malmö FF:s dåvarande sportchef Per Ågren sa då att Prodell var "en duktig spelare".

- Jag tror det där bara var rykten. Det intresset är inget jag vet om och om det bara är rykten är det inget att tänka på. Om det skulle bli konkret får man ta det då, säger Prodell.

Belgiska ligan har blivit lite av en mardröm för svenska spelare. Guillermo Molins, Astrit Ajdarevic, Samuel Armenteros, Behrang Safari och Magnus Eriksson är alla namn som har haft svårt att ta plats i sina belgiska lag och flyttat därifrån utan att göra något direkt avtryck.

- Jag tror att tålamodet för spelare är mindre här än i Sverige. Man får sin chans och om man inte tar den så får man vänta på nästa. Man måste börja om från början hela tiden känns det som, säger anfallaren.

Hur skiljer sig annars allsvenskan från belgiska ligan?

- Belgiska ligan är mer fysisk. Det är stora fysiska spelare. Annars är ligan i stort inte så stor skillnad från allsvenskan förutom att topplagen är bättre.

Mechelen ligger för närvarande på tolfte plats.

Publicerad 2014-03-13 kl 13:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons