POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ÅTVIDABERG

Disciplinnämnden: "Supportrar kan anmäla Åtvidaberg" - SvFF:s tävlingsavdelning: "Det är inte korrekt"

Foto: SCANPIX

Åtvidaberg kan tilldömas förluster i samtliga fem spelade matcher den här säsongen. Nu berättar disciplinnämndens vice ordförande för fotbollskanalen att alla som är berörda av situationen kan skicka in en anmälan, även supportrar.
- Ja, bara de kan bevisa att de är medlemmar, säger Göran Nilsson.

- Det är inte korrekt, säger förbundets chefsjurist Krister Malmsten.

Efter fotbollskanalens avslöjande om att Åtvidaberg använt otillåtna spelare har det varit förvirrat kring om det är klubbarna eller förbundet som kan ta ärendet vidare. Åtvid riskerar att bli av med de åtta poäng man tagit i säsongens fem första matcher. Göran Nilsson, vice ordförande i disciplinnämnden berättar hur situationen kan fortlöpa.
- Det finns två sätt. Antingen är det någon av de förfördelade klubbarna som anmäler detta och då måste vi hantera det som ett ärende. Eller om det kommer till vår kännedom så kan vi ta ett beslut om att ta upp frågan på eget bevåg.

Men det är inte bara klubbarna som kan skicka in en anmälan till disciplinnämnden. Regelverket säger enligt Nilsson att alla som är berörda av situationen kan anmäla det.
- Vem som helst som anser sig ha nån anknytning till de föreningar som Åtvidaberg har slagit kan anmäla det. Så det kan komma anmälningar från många håll.

Supportrar kan ju vara berörda av situationen, kan de anmäla?
- Ja, bara de kan bevisa att de är medlemmar, säger Nilsson.

Situationen är dock fortsatt förvirrande. Krister Malmsten, SvFF:s chefsjurist, hävdar att Göran Nilssons uppgifter är felaktiga.
- Det är inte korrekt, säger Malmsten till fotbollskanalen.

Men disciplinnämnden väntar alltså på en anmälan från någon som är berörd, för att kunna ta ärendet vidare. De har möjligheten att ta upp det själv, men det är inte säkert att de tar upp ärendet. Trots att Åtvidaberg brutit mot förbundets tävlingsbestämmelser som tydligt säger att en obehörig spelare kan ge 0-3 i samtliga matcher spelaren medverkat i.
- Alltid när det uppstår fall som är unika så måste man väga, hur agerar vi? Och då är det ju bra att bestämmelserna inte är skrivna så att man inte har någon möjlighet att ta beslut i den ena eller andra riktningen, det har vi genom det här, säger Göran Nilsson.

Det borde ju vara givet att det kommer upp till diskussion åtminstone?
-
Det håller jag med dig om.

Men det är inte säkert att det gör det?
-
Jag tror säkert att vi kommer att diskutera det. Men om det kommer så långt att det aktiveras ett ärende mot Åtvidaberg, det är mer än jag kan svara på, säger Nilsson.

Ingen av de berörda klubbarna som fotbollskanalen varit i kontakt med säger att de tänker anmäla Åtvidaberg. Och enligt Krister Malmsten är det bara Gefle som har möjligheten kvar, eftersom en anmälan måste skickas in fem dagar efter avslutad match.
- I normalfallen så är det fem dagar men även där finns en gummiparagraf. Ett, kan de bevisa att de inte kände till det här förhållandet när de här fem dagarna hade gått så kan de komma in med det efteråt och åberopa det. Sedan kan man också ta upp det även om det kommit in för sent om det anses vara av den vikten att man ska ta upp det, säger disciplinnämndens vice ordförande Göran Nilsson.

Publicerad 2014-04-24 kl 17:25
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå