Är det östgötaderby så är det.
Varken IFK Norrköping eller Åtvidaberg tog några fångar på Kopparvallen.
Bäst i länet?
Norrköping som vann med 3-1 (1-1).

Det fanns inte mycket som talade för den utvecklingen i inledningen. Snarare tvärtom. Åtvidaberg satte full fart framåt, slet isär Norrköpings lagdelar och exponerade framgångsrikt de frågetecken som stundtals finns kring Norrköpings försvar.
Utdelningen kom omgående.

Martin Christensens inlägg nådde Imad Zatara vars nick reflexräddades av Andreas Lindberg (ersatte skadade David Mitov Nilsson) men Oscar Möller kom först på returen. Där stod Norrköpings mittbackar Morten Skjønsberg och Marcus Falk Olander på hälarna.
1-0 redan efter elva minuter. Så långt var det Åtvidabergs match - och ledningen logisk.

Tog över efter svag start
-Åtvidaberg får bra betalt för sitt presspel. Vi är passiva, stillastående... de aggressiva. Vi var beredda på att det skulle vara tryck från deras sida men vi står inte upp riktigt, säger Norrköpings tränare Janne Andersson.

Men det svängde fort.
Och Andersson fick mycket att glädja sig över.
Två minuter senare var det närmast en prestation av Norrköping att inte få in kvitteringen vid trippelchansen (Isaac Kiese Thelin, Lars Krogh Gerson och Christoffer Nyman) i samma anfall.
-Där ska det vara mål, säger Andersson.
Norrköping hämtade sig snabbt efter den tveksamma starten. Allt längre attacker gav fler och fler möjligheter. Till slut kom kvitteringen.

Kiese Thelin släppte smart bollen till Nyman som kom i fart. U21-landslagsanfallaren väntade ut Henrik Gustavsson och rullade in 1-1.

Hans tredje mål på två matcher.
-Det är lika mycket Isaacs mål, sade Nyman till C More.
-Ett fantastiskt fint mål, två unga forwards som spelat tillsammans i U-laget och som hittar varandra på ett jättefint sätt, säger Andersson.

Mittback matchvinnare
Falk Olander blev oväntad matchvinnare när han nickade in Martin Smedberg Dalences hörna efter pausen. Kort senare fick hemmalagets mittback Erik Moberg sitt andra gula kort.
-Man kan inte klaga på attityden hos spelarna. Starkt att komma tillbaka, vända och vinna matchen, säger Janne Andersson.

Mittfältsmotorn Krogh Gerson skickade in 3-1 på straff sedan domaren Michael Lerjéus sett en hands på Alberis da Silva. Åtvidabergs tränare Peter Swärdh hade en annan uppfattning, uttryckte den utan diplomatiska omskrivningar och fick göra Moberg sällskap.

Norrköping klättrade upp till sjunde plats. Åtvidaberg är nia med fyra omgångar kvar.
Publicerad 2013-09-30 kl 21:09