Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åtvidabergs vändning - slagpåsen blev segermaskin: Vi var hyperfarliga

Utskrattad slagpåse efter sju matcher.
Åtvidabergs replik: Tio poäng på de senaste fyra matcherna.
-Visst kan man tala om en formtopp, säger Jesper Arvidsson.

Åtvidaberg var sist med två poäng efter sju matcher - och började tas som ett skämt och ses som ett av de sämsta lagen på länge i allsvenskan.
Några veckor senare är det här sviten som gäller:
2-1 mot IFK Göteborg
3-0 mot Trelleborg.
1-1 mot Elfsborg.

Och så den stora urladdningen - 4-1 (2-0) - mot Brommapojkarna hemma på Kopparvallen på onsdagskvällen.
Tre segrar och ett kryss och totalt tio poäng. Plötsligt är den tungt tippade jumbon på god väg bort från bottenträsket.

-Det är klart att när vi fick första segern mot Göteborg blev stämningen betydligt bättre. Och så åkte vi ned och slog Trelleborg. Självförtroende i fotboll är A och O - och det har vi nu, säger vänsterbacken Arvidsson.
Det var han som slog in straffen som fällde Göteborg. Nu slog han till igen. Nicken på Kristian Bergströms frispark betydde 2-0.
Redan efter tre minuter drämde Bergström in 1-0.

Men matchen kunde ha tagit en helt annan riktning om domaren Daniel Stålhammar litat till sin instinkt och blåst straff när hemmamålvakten Henrik Gustavsson rev ned Pablo Pinones Arce kort före halvtid.
Han förde pipan mot munnen, men ändrade sig och nöjde sig med hörna.
-Solklar straff, säger BP-tränaren Kim Bergstrand. Hade vi fått 1-2 där hade vi haft chansen. Ändå all heder åt Åtvidaberg. De gjorde vad de är bra på.
Fyra av fem gick in
I "bra" ingår numera att passera bollen över motståndarens mållinje. Var ineffektiviteten snudd på skrattretande tidigare är den hypereffektiv nu.
Fem skott på mål.
Fyra gick in.

Jämför det med BP:s nio avslut på mål och 64-36 i procentuellt bollinnehav.
Mitt i Brommapojkarnas tunga press kom kontringen som gav 3-0. Ett verk av två inhoppare när Oscar Möller spelade fram Paulus Roiha.

Och med sju minuter kvar pangade tredje inhopparen, Amir Suljic, in 4-0. Först på tilläggstid fick BP till det när Joakim Runnemo reducerade.
-Vi gick i fällan mot lag som försvarar sig väl och lågt, som Åtvidaberg och Gefle. Det blev väldigt jobbigt att hamna i tidigt underläge. Vi hade tryck, men var oskarpa i avslutningarna, säger Bergstrand.
-Vi är naturligtvis tacksamma och nöjda som det blev. Vi hade problem i första halvlek och 2-0-målet var väldigt viktigt för oss, säger Åtvidabergs tränare Andreas Thomsson.

-Vi var hyperfarliga på våra kontringar och våra fasta situationer är vi bra på. Vi spelade smart.
-Och effektivt.
Minst sagt.

TT

Publicerad 2010-05-05 kl 21:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons