Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Åtvidkeepern om succén: "Tappat respekten"

Åtvidaberg var på väg mot den sämsta starten någonsin i allsvenskan. Men den senaste tiden har segrarna rullat in. Nu förklarar målvakten Henrik Gustavsson vinnarrecptet.

- Vi kommer mer rätt i våra positioner defensivt och har fått mer tydliga roller. Vi vet lite mer exakt vad vi ska göra, säger "Fimpen" till FotbollDirekt.se.

Åtvidaberg inledde säsongen riktigt skralt och radade upp förluster samtidigt som målen uteblev framåt. Redan till den tredje omgången sparkades tränaren Daniel Wiklund och ersattes av Andreas Thomsson och långsamt har denne fått fart på östgötarna.

- Man kan inte blunda för att det har gett effekt. Han har gjort det bra. Han har som sagt gett oss mer tydliga roller och bland det första han gjorde var att rätta till defensiven. Vi har jobbat mycket med försvarsspelet efter att han tog över.

- Sedan leder ett bra försvarsspel till ett bra anfallsspel. Det har kommit automatiskt, säger Gustavsson.

Laget har redan vunnit mot IFK Göteborg och tagit poäng av Elfsborg och på lördagen väntar Malmö FF. Ett MFF som inte ska räkna med en lugn promenad i parken mot Åtvid.

- Vi tar för oss på ett annat sätt nu och har tappat allt mer respekten för motståndet.

Men Gustavsson menar att Åtvidaberg har varit skapliga hela tiden men att det är först nu det har lossnat på allvar.
- Det har rullat in lite poäng nu. Men vi har inte varit helt bortkollrade i matcherna innan vi började vinna heller. Vi borde haft poäng med oss både mot Djurgården och Gefle.

Nu har Gustavsson elva allsvenska matcher under bältet och känner att skillnaden mot Superettan inte är så stor - inte som målvakt i alla fall.
- Nej. Det är ingen större skillnad. Bollen är lika rund och spelarna skjuter lika hårt. Det enda är att man blir hårdare straffad här för en slarvig passning.

- Men vi tar en match i taget men samtidigt kan vi inte leva på de poäng vi har spelat in. Vi måste ta fler. 12 poäng får man ingen fortsättning i Allsvenskan för.

Publicerad 2010-05-07 kl 16:49
Annons
Annons
Annons