POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Åtvids klipp –prislappen på Eriksson

Foto: Scanpix

Magnus Eriksson, Åtvidabergs FF.

Årets näst största allsvenska försäljning görs av Åtvidaberg. I dag kan FotbollDirekt avslöja siffrorna mellan Åtvid och Gent om överraskningen Magnus Eriksson.
Cirka 7,5 miljoner kronor.

Lilla Åtvidaberg är på väg att göra en av årets största allsvenska affärer. Magnus Eriksson går till Gent och att han gör det i en affär som ger Åtvidaberg cirka 7,5 miljoner kronor.

Fyraårskontraktet med den belgiska toppklubben är en ekonomisk succé för nykomlingen som nu gör årets näst största allsvenska försäljning, bara Norrköpings Astrit Ajdarevic har i år gått för större pengar, cirka 13,6 miljoner kronor till Gent -konkurrenten Standard Liege.

Affären med Magnus Eriksson väntas under morgondagen slutföras helt och hållet och därmed blir Erikssons avsked östgötaderbyt mot IFK Norrköping på måndag. Åtvids sportchef ser ett genombrott med den mångmiljonaffär som snart är genomförd och blir den största någonsin för bruksklubben.

- Jag kommenterar inga summor, det har jag lovat Gent men det är vår största affär någonsin, säger östgötarnas sportchef Mats Karlsson:

- Vi har lovat Gent att inte gå ut med någon summa och så får det bli men det är en bra affär för oss…

Det är årets näst största allsvenska försäljning, enligt uppgifter till oss?

- Men det här är vår största försäljning någonsin. Vi har ju inte sålt till utlandet sedan någon gång på 1970-talet. Det är tudelat. Sportsligt så förlorar vi ju på det men samtidigt måste vi börja göra affärer genom att sälja spelare. Det är viktigt att visa spelare att det går att komma utomlands genom att spela i Åtvidaberg.

- Det här är en del av en affärsidé vi vill jobba med i större omfattning. Hitta talanger, förädla och sälja vidare.

Magnus Eriksson kom till Åtvidaberg inför säsongen 2011 från AIK och har hunnit göra tio mål i år och är en av säsongens stora överraskningar.

Publicerad 2012-08-22 kl 14:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå