Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
10å

Aubynn har vaknat sent

I säsongens elfte timme kom det första målet i Malmö-tröjan. Påpassligt nog för den tidigare Hammarbyspelaren Jeffrey Aubynn kom det mot AIK.

- Ha ha. Precis. Det är alltid lika roligt att slå AIK. Nej, ärligt talat var det skönt att äntligen få sätta dit den. Det har varit en jobbig säsong både mig och laget, säger Aubynn till FotbollDirekt.se.

Han syftar på den kritik som funnits både mot honom och mot Malmö som lag. Men Aubynn säger att han gått igenom den tunga perioden med högburet huvud.
- Jag är så gammal nu att jag klarar av sånt här och givetvis förstår jag att fansen är missnöjda. När ett lag fungerar är det lättare att spela bra och det har inte fungerat för oss den här säsongen, säger Aubynn uppriktigt.

Mot AIK fungerade det dock för hans del. Han gjorde sitt första mål för säsongen men det dröjde ända till den 27:e omgången.
- Ofere höll på att tappa bollen men fick den vidare till mig och jag fick en bra första touch. Jag känner mig i ganska bra fysisk form ändå. Jag hade en lättare skada under sommaren men i övrigt har det känts bra.

Matchen mot AIK var dock ingen som går till historien som någon av de mer välspelade. Det var först efter Aubynns mål som lagen började producera lite framåt.
- Jag håller med dig om att första halvleken inte var lite tråkig. Men sen blev det som det ofta blir efter ett mål, knutarna löses upp och det gäller för båda lagen. Genomgående tycker jag ändå att vi var det bättre laget.

Malmö har sent omsider börjat plocka lite poäng och har nu tagit två segrar på de tre senaste matcherna.
- Hade vi vunnit mot Gais, vilket vi borde ha gjort, hade vi haft tre raka nu. Det vore skönt om vi kunde avsluta bra och gå in i nästa säsong med en bra känsla och en bra avslutning bakom oss. Nu får det vara slut med dåliga säsonger, säger Aubynn.

Avslutningsprogrammet för Malmö består av bortamatcher mot Ljungskile och Hammarby och en avslutande hemmamatch mot Sundsvall. Det gör att skåningarna kan spela en ganska avgörande roll om vilket lag som får spela kval.

Malmö FF - AIK 1-0 (0-0) Målet: 1-0 (55) Jeffrey Aubynn.
Varningar, AIK: Gabriel Özkan, Kevin Walker.
Domare: Tobias Mattson.
Publik: 7 072.

Publicerad 2008-10-23 kl 00:26
Annons
Annons
Annons