Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Aubynn tror på framtid i MFF: "Ska nog komma fram till något vettigt"

Det gick så långt att de satte sig ned och hade ett allvarligt samtal.
Det tackar Jeffrey Aubynn för i dag.
- Jag har inga problem att säga att jag inte alltid hade huvudet påskruvat, säger han.

Aubynn, 33, vann SM-guld med Halmstad redan för tio år sedan. I den vevan var han talangen som spåddes en lysande framtid.

Karriären tog andra vägar.

Och här är han nu, snubblande nära ett nytt SM-guld, nu med Malmö FF. Då hyllar han Roland Nilsson, mannen som tog honom i kragen förra året.

Att Mr Aubynn och Herr Nilsson inte varit överens om allt framgår i det officiella matchprogrammet inför söndagens drama hemma mot Mjällby.

MFF-tränaren skriver om mittfältaren:

"Hade ingen lysande säsong i fjor. Han var förbaskad på både sig själv och på mig, men har sedan uppehållet gett sig den på att visa att han är en väldigt duktig fotbollsspelare."

"Tog tag i mig själv"

Aubynn skrattar, säger sedan:

- Det stämmer till viss del. Jag var inte så förbaskad på "Rolle", det var mer att jag inte riktigt kände mig hemma alla gånger, var låst och kanske inte alltid uppskattades. Vi hade ett långt snack, "Rolle" och jag, där han frågade mig om jag var villig att göra det jobb som krävs — och självklart ville jag det. Då ändrade jag på en del saker inför det här året.

Som vad?
- Träningsdos, min kost, tog tag i mig själv på ett sätt som krävs på den här nivån. Och det har ju burit frukt.

Men mötet var mer än en uppsträckning och envägskommunikation. Aubynn gav sin syn på hur Nilsson skulle få ut mer av spelarna.

- Vi har fått friare tyglar. Vi är kreativa människor i det här laget och vi måste ha en frihet för att få utlopp för kreativiteten. Då kan du inte stå med en pekpinne och säga "spring där" och "gör så". Det fungerar inte hos oss.

- "Rolle" har insett det och jag lyfter på hatten för att han insåg det inför det här året. Det var stort, säger Aubynn.

Frigjord energi är bara en del i framgången.

- Det är viktigt att komma i håg grundarbetet, jobba hårt i matcherna. Det har "Rolle" hela tiden tryckt på. Kombinerar du jobbet med skicklighet... då blir det livsfarligt. Ju snabbare man inser vad som är viktigt, desto snabbare karriär får du.

- Jag har inga problem att säga att jag inte alltid hade huvudet påskruvat och det har jag förlorat väldigt mycket på, säger Aubynn.

En annan markant skillnad han ser mellan 2009 och 2010 är den rådande en-för-alla-alla-för-en-mentaliteten.

- Vi har glädje och harmoni i truppen och det är inget jag bara säger. Vi har det. Man pushar varandra, även de som inte spelar. Alla känner sig viktiga, alla känner sig delaktiga.

- Så var det inte förra året och det var en anledning till att jag "ruttnade". Det är också en oerhört viktig ledarfråga. Elva man kanske inte spelar om tre veckor. Om de som står utanför inte känner sig viktiga får du ingen gruppdynamik.

Aubynns kontrakt går ut i år.

Stannar du?
- Vi ska sätta oss ned efter säsongen. Hur jag vill göra, hur klubben vill ha det. Men jag tror att vi ska komma fram till något vettigt eftersom "Rolle" och jag har en bra relation och en bra dialog. Jag trivs kanonbra här.

TT

Publicerad 2010-11-06 kl 16:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons