Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
15v

Augustinsson om Blåvitts och BP:s kamp: "Något i Göteborg som måste styras upp"

Foto: Bildbyrån

Ludwig Augustinsson har spelat i BP och IFK Göteborg.
Båda lagen slåss för att hänga kvar i allsvenskan.
- Hoppas båda klarar sig, men det är turbulent i klubbarna, säger han.

Ludwig Augustinsson började karriären i Brommapojkarna och var i klubben fram till han 2013 flyttade till IFK Göteborg. Från Tyskland, där han nu spelar i Werder Bremen, följer han klubbarnas dramatiska avslutning i allsvenskan.

Med fem omgångar kvar ligger BP på kvalplats och har tre poäng upp till Sirius som är över strecket, och fem poäng upp till IFK Göteborg. I nästa omgång möts BP och Blåvitt.

- Jag har följt lite faktiskt. Jag satte på matchen mellan Göteborg och Trelleborg. Det var en riktig rysare. Nu kommer Göteborg till Grimsta snart. Farsan var sugen på att se den för det kan bli en riktig rysare. Så jag följer det lite och det är klart att jag hoppas att båda lagen klarar sig. Det optimala vore om Sirius får kval och Trelleborg och Dalkurd åker ut, säger Augustinsson till Fotbollskanalen.

Hur ser du på klubbarnas säsong – det har ju varit ganska turbulent för båda?
- Ja. Mycket problem. Man trodde inte att det som hände i BP skulle kunna hända. Otroligt tråkigt. Men det känns som att laget är på bättre väg nu. Man ledde ändå mot Bajen och slog Djurgården. Så det är möjligt, men något extra måste till och man kanske inte har den här bredden i truppen. Men jag tror att Roberth Björknesjö som har kommit in som tränare är en bra tränare och jag tror att han kommer att göra det bra.

- Göteborg måste samla kraft nu och få ihop det. Gnugga in en seger. En så fin klubb kan ju inte spela i superettan. 

Har du kontakt med någon i klubbarna?
- Inte så mycket. Det är ganska sällan. Men det är framför allt Emil Salomonsson som man kanske surrar lite med då och då. Men inte det senaste. Men man förstår ju att det är ganska turbulent och stressigt i båda lagen.

Varför tror du att det har blivit som det har blivit i Göteborg?
- Man la ju ganska mycket pengar på spelare där på några år, spelare som var lite äldre och kanske inte slog igenom. Så ekonomin har uppenbarligen varit väldigt dålig nu i några år och då blir det ju svårt. Det var en annan typ av spelare för några år sedan, det var mer kvalitet och man såg varje år var man kunde vara.

- Nu är truppen kanske inte bättre än mitten av allsvenskan och man ska definitivt inte ligga där nere där man ligger. Men sedan verkar det som att det är massa oroligheter och det är något som inte fungerar. Sedan har inte jag den inblicken i vad det är som inte fungerar, men det är något som man måste styra upp helt enkelt.

Det är väldigt mycket negativt och bland annat kallades säkerhetspersonal in till en träning – hur tror du att pressen är för spelarna?
- Väldigt stor. Det är ju många spelare som inte har varit med allt för länge, några yngre på 22-23 år, kanske till och med 20-21 år, och att sådana spelare får den pressen på sig så här tidigt är nog ganska jobbigt mentalt om man inte har varit med om det tidigare. Det är också så som det känns. När man får ett mål mot sig så sjunker man ner. Man får inte ut maximalt av spelarna. Det är en stor press. Det gäller att man får ihop det här och ska göra det tillsammans. Det är gnugga som gäller och då behöver man de här ledarna som har varit med på planen, som Hysén och Emil Salomonsson. 

- Jag tror fortfarande att Göteborg kommer att lösa det. Men såklart att varje match som går desto mer kritiskt blir det.

Publicerad 2018-10-09 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons