Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Augustsson slipper straff för armbågen

Disciplinnämnden väljer att inte straffa Andreas Augustsson efter att han träffat Elmar Bjarnarsson i ansiktet med sin armbåge.

Då IFK Göteborg inte anmälde Augustsson för smällen valde en privatperson att göra det. Både Andreas Augustsson och Elfsborg har yttrat sig i frågan och disciplinnämnden har nu bestämt sig.

Fotbollskanalen har tagit del av disciplinnämndens beslut och kan avslöja att man friar Augustsson helt. Så här skriver de: ”Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, åberopat videomaterial samt yttrande från Augustsson. Av det samlade materialet kan konstateras att den anmälda händelsen inträffar inom domarens synfält och att domaren inte har beivrat förseelsen. Disciplinnämnden anser därför att anmälan ska lämnas utan bifall.”

Värt att notera i sammanhanget är att Jonas Eriksson efter matchen sade att han inte såg situationen och alltså inte valde att fria Augustsson.
– Det var inget vi såg. Det är en sådan grej som någon annan får ta upp i efterhand, om det har synts på tv, sade Eriksson till Sportbladet efter matchen

Publicerad 2011-08-31 kl 20:07
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons