Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Avdic om kontroversiella flytten: "Spelar ingen roll vad folk tror"

Denni Avdics övergång till AIK har rört upp känslor - framför allt i Elfsborg-lägret.
- Det spelar ingen roll vad folk tror. Jag vet. Det räcker för mig, säger Avdic till Fotbollskanalen.

Fotbollskanalens avslöjande tidigare i veckan slog ner som en bomb - Denni Avdic nobbar Elfsborg för att gå till AIK. Efter att ha brutit avtalet med AZ Alkmaar i somras tränade han med sin gamla klubb Elfsborg och fick också ett kontraktsförslag från Borås-klubben. Men till slut valde alltså anfallaren att skriva ett treårskontrakt med AIK istället.

Efter att affären presenterats har Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson menat att Avdics val handlar om pengar.

- Det är jag helt övertygad om. Vi gav ett förslag och AIK gick tydligen över det, sa Andreasson till Fotbollskanalen i dagarna.

Nu svarar 27-åringen själv på Stefan Andreassons uttalande.

- Det där spelar ingen roll för mig, vad folk tror. Jag vet vad det handlar om och varför jag valt AIK. Det räcker för mig, säger Avdic.

Att det har blivit en stor grej av den här övergången. Hur hanterar du det?
- Det är inga problem. Jag förväntade mig att det skulle bli så och det blev så. Man gör sina val, man gör det som känns bäst för sig själv. Det tror jag alla människor gör. Jag har ett mål och för att uppnå det tror jag att det här är rätta vägen att gå.

Elfsborgs tränare Magnus Haglund har pratat om att han är besviken på dig. Förstår du hans besvikelse?
- Jag och Magnus har funkat jättebra ihop. Vi har haft en jättebra tid tillsammans. Men jag har inte lovat något till någon. De visste om situationen och de klubbarna som var intresserade visste exakt vad jag tänkte, de visste om min situation och vad jag ville få ut. Till viss del kan jag förstå det, ja. Men samtidigt har jag inte lovat någon någonting. 

Under onsdagen genomförde AIK sitt första träningspass för året och Avdic är nöjd över sina första dagar i klubben.

- Jag har känt mig väldigt väl mottagen. Än så länge är det bara positivt, säger anfallaren.

Omkring 2000 personer såg AIK:s första träning 2016 på Skytteholms IP i Solna.

- Det var häftigt. Inte ens i klubbarna utomlands har jag varit med om sådana saker. Det var en upplevelse.

Varför valde du AIK?
- Det handlar om hela paketet som AIK presenterade, tankarna de hade för mig och allt som kommer därtill. Det passade mig. Sättet de spelar på kändes rätt och det kändes rätt socialt. Att det är en upplevelse att bo i Stockholm och familjen var inne på samma bana. Vi får testa något nytt. Men framför allt handlar det om vad AIK kunde erbjuda sportsligt.

Många hade som sagt förväntat sig att Avdic skulle flytta hem till Elfsborg, och det är han medveten om.

- Jag förstår att det är så. Jag var ju där och tränade i nästan två månader, vilket var jättesnällt från deras sida. Det normala steget hade väl vara att gå tillbaka dit, men i slutändan tar man ju alltid det som känns bäst för sig själv och sin utveckling.

- Jag tror att jag kan visa mer av mitt kunnande i sättet som AIK spelar på än i Elfsborg.

Var ser du dig i AIK?
- Längst fram. Det AIK jag känner till har spelat med två forwards oftast. Jag gillar att kombinera, ha någon att samarbeta med, komma ner med bollen och även sticka bakom. Jag vill känna lite mer frihet. Det är så de spelat förr och nu får vi se hur det blir i år.

Var står du just nu, formmässigt?
- Jag har ju kört på sedan jag och AZ löste kontraktssituation. Jag fick en försäong i Holland och sen har jag tränat med Elfsborg så det är gott om tid att komma i bra form till allsvenskan startar.

Kommer det kännas märkligt att spela i en annan allsvensk tröja än Elfsborgs?
- Jag hade en väldigt bra tid i Elfsborg och jag har mycket att tacka för den tiden jag var där. Men i slutändan tar man det som känns bäst och vad man tror på. Sen vet man aldrig hur det slutar. Förhoppningsvis går det bra här och visar sig att jag valde rätt. Men märkligt, ja, det kommer det säkert kännas.

Vad vill du få ut i AIK?
- Framför allt vill jag hjälpa klubben att nå sina mål. Sen får jag uppfylla mina egna mål. Jag är en spelare som ska producera poäng framåt.

Henok Goitom har lämnat AIK och klubben pratar om att du är en potentiell skytteligavinnare. Vad känner du kring att det finns krav på dig?
- Det är inga problem alls. Jag kommer alltid göra mitt bästa. JAg kommer göra allt för att göra poäng, mål och hjälpa till så att vi vinner matcher. Sen hur många mål det blir, det får vi se när säsongen är slut, säger Denni Avdic.

Publicerad 2016-01-07 kl 06:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER