Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Avdic om Norlings speciella beröm: "Kan du ta det på ditt språk?"

Foto: TT

Försök igen

Rikard Norling berömde Denni Avdic efter 1-1 mot Malmö FF, genom att säga att han är på väg in i en "annorlunda och vacker värld".
- Nu förstår jag inget. Kan du ta det på ditt språk? svarar Avdic med ett leende.

Under söndagen spelade AIK 1-1 hemma mot Malmö FF. Svartgul målskytt? Denni Avdic, som från en central mittfältsposition gjorde sitt första allsvenska mål för AIK. 

Efter en tung vår med sko-/fotproblem har Avdic spelat mer under den senaste tiden och AIK:s tränare Rikard Norling är imponerad över hur Avdic presterade på det centrala mittfältet i en 5-3-2-uppställning.

- Han har varit överraskande duktig där, framför allt i det balanserande spelet. Inte därmed menat bara defensivt, utan han har bra förståelse för att man inte bara kan agera forward som mittfältare. Det finns lite instinkter där som kommer naturligt och som jag tycker är intressanta, säger Norling.

Vad tror du det betyder för honom att han gjorde mål mot Bala Town och nu även i dag?
- Jag tror att det kan öppna upp… inte en ny värld för han har varit inne i en vacker värld tidigare i karriären, men en annorlunda och vacker värld - i och med att det kanske var så att han stötte på lite patrull här ett tag och helt plötsligt ser man ett annat skimmer runt honom. Det finns en aura som andas positivism på ett helt annat sätt, säger AIK-tränaren.

När Avdic får höra om Norlings beröm säger han, med ett leende:

- Nu förstod jag inte någonting här (skratt), kan du ta det på ditt språk?

- Det har hänt mycket negativt, men i mitt huvud har det bara varit att stänga öronen och jobba stenhårt varje träning, slita helt enkelt. Jag försöker göra det jag är här för att göra, det är att göra ett bra jobb för AIK, säger Avdic.

Känner du att du kommer igång mer och mer?
- Så är det ju. När du får speltid och får vara ute på planen, det är där du kommer upp i nivå. Man kan vara bra på träningarna, men det enda sättet att hitta en rytm på planen är genom att spela matcher.  

Rollen på mittfältet trivs också 27-åringen med. Avdic är van vid att spela lite lägre ner i planen än anfallare.

- Jag var mycket nummer åtta i Elfsborg och det sitter i ryggraden för man har spelat på mittfältet i unga åldrar. Det är kul att vara tillbaka på den positionen.

Vad betyder det för dig att du gjorde mål?
- Det är klart att det är skönt, men jag har vetat om att om jag bara stänger öronen, kör på och sliter så kommer det lossna. Och nu fick jag in den. 

När Avdic presenterades av AIK inför säsongen lanserades han som en potentiell allsvensk skyttekung, men den pressen har inte gjort honom något ont enligt huvudpersonen själv.

- Det är klart att det finns press, men det ska det finnas. Det hade varit jättetråkigt om det inte fanns någon press över huvud taget. Jag har varit i klubbar där det inte var någon press och det är inte roligt. 

Avdic tycker inte att hans vår varit jobbig.

- Nej, det har inte varit jobbigt. Jag är väldigt härdad när det gäller negativa saker som har hänt. Jag har haft långtidsskador som varit mycket jobbigare, nu har jag ju i alla fall varit frisk och tränat på. Nej, det har inte varit några problem alls.

Om han kommer fortsätta spela på mittfältet framöver, även om anfallaren Carlos Strandberg ser ut att lämna? Tränaren Rikard Norling är inte säker på att Avdic flyttas upp i anfallet om Strandberg tackar för sig.

- Vi får se. Det tål att tänkas på det där, säger Norling.

Vad Avdic själv tycker?
- Vi får se vad vi kommer fram till, jag trivs bra där jag var i dag, säger poängräddaren.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-17 kl 21:21
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER