Avdic räddade lojt Elfsborg: "Hur skönt som helst"

Elfsborg såg ut att gå mot en säker förlust mot Häcken.
Underläge och inte ett skott på mål under ordinarie tid. Då klev skyttekungen Denni Avdic fram och räddade en poäng.

- Hur skönt som helst att få in en boll, säger Denni Avdic till PPV efter 1-1 mot Häcken.

Det var i den 92:a minuten som Avdic dunkade in kvitteringen - hans 17:e mål för säsongen och Elfsborgs första och enda skott på mål under hela matchen.
Ologiskt, men en skyttekung behöver bara en chans.

- Ja, så är det väl, säger Avdic och fortsätter:

- Det blev en konstig match från början. Vi kom inte alls upp i nivå och spelade inte som vi hade kommit överens om.

Ja, Elfsborg var loja matchen igenom. Kanske hade de fortfarande torsdagens Napoli-match i benen?
René Makondele utnyttjade så när slappheten inledningsvis, hans låga distansskott gick tätt utanför.

Makondele fortsatt pigg - helt fri i den 20:e minuten men avslutet svagt. Lite senare nickade han i fritt läge rakt på Elfsborgs-keepern Jesper Christiansen som gjorde allsvensk debut.

Elfsborg hade inte ens ett skott mot mål under de första 45 minuterna.

Tränaren Magnus Haglund inte nöjd:

- Vi har inte gjort någon riktigt bra halvlek. Vi har tappat en del boll centralt och bjudit Häcken på möjligheter, sade han till PPV i halvtid.

René Makondele var nöjdare, men grämde sig över de brända lägena:

- Vi måste avsluta på ett bättre sätt. Vi har haft bra kontringslägen, sade han till PPV.

Kongolesen hade siktet bättre inställt i andra halvlek.
I den 65:e minuten hade han en boll inne, men målet korrekt bortdömt då skottet touchade en offside-stående Jonas Henriksson.

Elfsborg hade fortsatta problem.
Johan Larsson sköt tätt över, men det var i princip den enda chans av värde som boråsarna skapade.

Matchen såg ut att sluta mållös - men i den 90:e minuten drog inbytte Paulinho en frispark i stolpen, Jonas Henriksson höll sig framme på returen och tryckte in det som alla trodde skulle bli avgörandet.

Men Denni Avdic ville som sagt annat.

- Det är synd att vi inte vinner en sån här match. Det kändes som att vi var hungrigare. Vi var värda tre poäng, säger Jonas Henriksson till PPV.

I övrigt tvingades Jesper Christiansen bryta i andra halvlek efter att trampat snett. Mer oflyt alltså för Elfsborgs danska målvaktsförvärv som nyligen tillfrisknat från en bruten tumme.

Publicerad 2010-08-22 kl 17:38