Avdic upp i skytteligatopp

Denni Avdic är i storform. Hans två mål mot Trelleborg i Elfsborgs 4-1 seger innebär delad skytteligaledning med Alexander Gerndt.

– Bollen sitter där den ska, säger Denni Avdic till PPV när han försöker förklara målsuccén.

Avdic står nu på sex gjorda mål i årets allsvenska, lika många som Gefles Alexander Gerndt och nu delar de båda på skytteligaledningen.
Ett stort genombrott för Avdic som inför årets säsong endast hade gjort sju mål på 73 allsvenska matcher.

– Vi spelar bra, och så har laget bytt lite spelstil med mer inlägg och sånt. Då finns jag i mitten och kan nicka in bollarna.

Elfsborg är tillbaka med besked efter 1-5 förlusten mot Göteborg. I kväll imponerande spel och solklara 4-1 mot Trelleborg som ändå chockade inledningsvis.

Efter fem minuter tog Dennis Melander sig fram på högerkanten och slog ett perfekt inlägg till Joakim Sjöhage som satte 1-0 på volley.

Ingen stress i  Elfsborg.
Efter en halvtimme hade de gulsvarta tagit tillbaka initiativet. Kvitterat i 18:e minuten genom Emir Bajrami som kunde sätta bollen i öppet mål efter att ha blivit friställd av Martin Ericsson. Och tio minuter senare halvvolleysköt Denni Avdic in 2-1.
Nära utökad Elfsborgsledning i 43:e minuten då Trelleborgs målvakt Fredrik Persson missade en utboxning och öppet mål för Avdic men nicken tätt utanför.

Avdic andra mål för kvällen kom istället i den 64:e minuten, Anders Svensson tog sig ner till den förlängda mållinjen och slog ett inlägg som Avdic nickade in via ribban.
Luften ur Trelleborg och i 80:e minuten även 4-1 genom inbytte Johan Larsson.

– Elfsborg är bra, och vi är lite för givmilda för att kunna vara med i matchen på allvar, säger TFF:s assisterande tränare Alf Westerberg till PPV.