POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Även Djurgården kan tvingas säga upp personal

Hammarby var först ut. Nu följs klubben av Djurgården som kommer att genomföra massiva besparingar den närmaste tiden.

Det ekonomiska läget för de största Stockholmsklubbarna är riktigt uselt för tillfället.
Hammarby håller på att genomföra besparingar på 20 miljoner kronor.
Även AIK visar på minusresultat och kan tvingas sälja stjärnspelaren Ivan Obolo för att rädda ekonomin och hos Djurgården är inte läget speciellt mycket bättre.

Den första åtgärden för att spara pengar som Djurgården genomför är att lämna sina dyra lokaler på Valhallavägen.
- Vi ser på billigare lokaler att sitta i. Det är väldigt fint här på Valhallavägen men också väldigt dyrt. Vi har redan lokaler som vi kanske kan få plats i, i klocktornet och på Hjorthagen, säger VD:n Alf Johansson till Expressen.

Men det kan komma att bli fler åtgärder än så. Det nyligen spelade derbyt mot AIK hamnade under budget.
- Det finns en risk att vi också tvingas vidta ytterligare åtgärder. Det beror på utvecklingen under året. Nu blev inte derbyt mot AIK så bra som vi budgeterat, men ganskan nära.

Johansson håller det inte för osannolikt att klubben måste skära ännu mer i kostnaderna och då lutar det åt det precis som hos Hammarby blir personal i föreningen som får lämna sitt jobb.
- Absolut. Det är den verklighet vi lever i. Om vi inte kan balansera kostnaderna och intäkterna, så finns det två vägar att gå - att öka intäkterna eller skära i kostnaderna. Men att öka intäkterna är inte sannolikt. Då blir det att se över personalkostnaderna.

Förra säsongen blev den ekonomiska förlusten för Djurgården - 12,5 miljoner kronor. Läget ser lika illa ut den här säsongen.
- Landar vi längre ner i tabellen, så får vi inte önskad exponering i bland annat tv, och då minskar även de intäkterna. Då lär vi också redovisa ett minusresultat, men vi gör inga prognoser.

Publicerad 2009-05-21 kl 11:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå