POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Även om överklagan går igenom - Våren över för Charlie Davies

Hammarby kommer troligen överklaga Charlie Davies fem matcher långa avstängning. Även om överklagan skulle gå igenom är vårsäsongen över för anfallsstjärnan.

- Till skillnad från gängse praxis där straffet börjar gälla när domen är fastställd blir Charlie här avstängd direkt. Han är helt enkelt avstängd i de kommande tre matcherna, berättar Hammarbys informationschef Urban Rybrink för FotbollDirekt.se.

Klubben är långt ifrån tillfreds med domen som gör att de kan använda Charlie Davies först till hemmamatchen mot Örgryte den 20 juli. För tillfället tittar Hammarby på vad Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd grundar sitt beslut på.
- Det är intressant att de säger att det här är praxis. Därför får vi kolla på andra bedömningar som de har gjort. Som när Andreas Augustsson, i Elfsborg, satte en armbåge i ansiktet på Charlie Davies och friades. Eller när Anselmo sparkade ner Marcus Törnstrand och fick en matchs avstängning, konstaterar Rybrink.

Senast den 8 juni ska Hammarby lämnat in en eventuell överklagan. Natahan Paulse, som visades ut efter en armbåge mot Örebros Magnus Kihlberg, är avstängd i ytterligare två matcher, men är återigen spelklar till derbyt mot AIK innan sommarvilan.   

Publicerad 2009-05-19 kl 12:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå