POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
1v

Även stor domarilska i KFF - Elm-bröderna sylvassa: "Oerhört feg"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se situationen där Romario går omkull i spelaren.

STOCKHOLM. Mycket av efterspelet kring Hammarby-Kalmar handlar om domarna.
Till exempel är Viktor och Rasmus Elm starkt kritiska till Mohammed Al-Hakim.
- Vi skulle haft en straff, den är solklar, säger Rasmus till Fotbollskanalen.
- Jag blir paff, kommenterar Al-Hakim.

Det blev 1-1 borta mot Hammarby i den andra allsvenska omgången för Kalmar FF. Men mittfältaren Rasmus Elm är inte nöjd med KFF:s insats.

- Jag tycker inte att vi gjorde någon vidare bra match, över huvud taget. Vi kan betydligt bättre. Nu blev det bara försvarsspel, säger Elm. 

På tilläggstid dömdes ett 2-1-mål från Hammarby bort på grund av offside.

- Det var inte feldömt, så det var ju bra - att han (huvuddomaren Mohammed Al-Hakim) fick det rätt i alla fall.

Efter det bortdömda målet jagades den assisterande domaren, Daniel Gustavsson, som vinkat för offside av Hammarbys avbytare Vladimir Rodic. Ett agerande som inte går hem hos Rasmus Elm.

- Vill de ha det så, låt de hålla på. Jag förstår reaktionen men man får också tygla sig lite. Det är ändå folk som tittar. Man kan inte uppträda och bete sig hur som helst. Samtidigt är det domarens jobb att markera vad som är tillåtet och inte och jag tycker det ska delas ut mer på sådant här. Det är lite fegt.

Det ska vara en annan färg på kortet (Rodic varnades)?
- Ja, med tanke på allt som de gjorde. De drog av sig tröja, jagade linjedomare, jagade huvuddomare, puttades. Då måste man markera och visa: "Det är fan inte okej". Sen förstår jag reaktionen, för det är frustrerande att få ett sådant mål bortdömd. Men man kan inte göra så ändå.

Mitt under intervjun med Rasmus Elm klev mittfältarens bror Viktor Elm, mittback och lagkapten i KFF, in i den mixade zonen och uppmanade då Rasmus att såga domarnas insats. Viktor följde sedan upp med att säga något i stil med att det var det "sämsta" han varit med om.

Rasmus var därefter inte sen med att utveckla sin kritik mot domarteamet.

- Vi skulle haft en straff i dag också, säger han.

Han syftar på en situation i första halvlek där Romario föll till marken i en duell med Kossounou Odilon. KFF-mittfältaren hann precis före ivorianen, men fick ingen straff.

- Den är solklar. Förra matchen hade vi en solklar straff som vi skulle haft också.

Hur Rasmus Elm avslutade intervjun? Med följande ord:

- Domaren får ta sig i kragen.

För Barometern förklarar Viktor Elm sin ilska på det här viset:

- Han (Mohammed Al-Hakim) är oerhört feg. Han dömer med dem. Vi ska ha en straff i första halvlek. Han ger dem så många fördelar. Djurdjic borde ha varit utvisad. Visst gör inte vår bästa match men domaren är otroligt dålig. Om man inte klarar av att döma en sådan här match ska man inte göra det.

Al-Hakim är oförstående till Kalmar-spelarnas kritik. Han tycker inte att Romario-situationen ska leda till en straff för Kalmar.

- Jag upplevde att det var en vanlig kamp om bollen, sen var det inget mer än så. Jag vet inte. Jag blir paff nu när jag hör det. Men jag får väl titta på den situationen också då, säger Al-Hakim till Fotbollskanalen.

Publicerad 2019-04-07 kl 21:42
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå