Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Avslag för Bapupa från HD - fängelsedomen står fast

Kalmar säger upp kontraktet med mittfältaren Yannick Bapupa. Det stod klart sedan våldtäktsdomen mot kongolesen på onsdagen vunnit laga kraft.

Högsta domstolen (HD) avslår den allsvenske fotbollsspelaren Yannick Bapupas begäran om överprövning av en våldtäktsdom på två års fängelse, skriver Gefle Dagblad på nätet. Därmed vinner domen laga kraft och samtidigt sägs också hans kontrakt med Kalmar FF upp.
-För en vecka sedan skickade vi en skrivelse till Yannick där vi skrev att vi kommer säga upp dig när domen vinner laga kraft. Det har den gjort nu och nu startar den processen, säger Kalmars ordförande Johnny Petersson till TT.

Det var i november förra året som våldtäkten på en kvinna i Gävle skedde. Tingsrätten i Gävle friade Bapupa men hovrätten i Sundsvall ansåg i mars att Bapupa var skyldig.

I överklagandet hävdade Bapupa som suttit häktad sedan början av mars att kvinnan samtyckte till samlaget. Men HD väljer alltså att inte ta upp ärendet.
Bapupa hade efter sin fjärde säsong i Gefle skrivit på för Kalmar i början av november förra året. Ursprungligen är han från Kongo-Kinshasa men kom 2002 till Djurgården där det blev tre allsvenska säsonger. 2005 spelade han i Åtvidaberg i superettan.

Domen mot Bapupa är inte den första för 28-åringen. I juli 2007 dömdes han till samhällstjänst för misshandel, olaga frihetsberövande och olaga hot. Gefle valde då att behålla spelaren i föreningen.

Publicerad 2010-04-14 kl 17:29
Annons
Annons
Annons