POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Avslappnat Blåvitt inför allsvenska finalen

På söndag avgörs allt mot AIK. Då anstränger sig IFK Göteborg för att slappna av.
Det innebar ledigt för spelarna på torsdagen.

En helt avgörande match mellan de två guldjagande lagen - som dessutom är två av seriens största rivaler. Den allsvenska avslutningen torde vara tillräckligt nervkittlande för att knäcka den kyligaste av spelare.

Men på Kamratgården vill man inte låta sig skärras av den osedvanligt dramatiska guldjakten.
-Föreningen har ju stor erfarenhet av att vara i den här situationen, så det sitter väl lite i väggarna på något sätt. Alla vi som jobbar kring laget har också varit i den här situationen ett antal gånger innan, säger Jonas Olsson, den ena hälften av IFK Göteborgs tränarduo, till TT.

Därför kör han och kollegan Stefan Rehn på som vanligt med sina spelare, vilket förklarar torsdagens vila. Spelarna har alltid ledigt dag två efter en match.

Både Rehn och Olsson var med som spelare när IFK Göteborg prenumererade på SM-guld i början av 90-talet. I de avgörande lägena bör tränaren utstråla lugn, tycker Jonas Olsson.

Och det gör duon Olsson-Rehn och deras assisterande tränare Teddy Olausson, menar han.
-Blir tränaren stissig och nervös så är det klart att det smittar av sig direkt på laget. Det är min erfarenhet. Både jag, Stefan och Teddy är ganska coola.
-Det handlar om att slappna av och ta det lugnt.

Det låter som att ni inte låter er stressas av situationen?
-Nej, det finns väl inget att stressa upp sig över. Det hade varit värre om vi hade haft en match som gällt om vi skulle åka ur eller inte. Det här är en match där vi har chansen att vinna.

TT

Publicerad 2009-10-29 kl 17:16
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå