Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: SCANPIX

Avslöjar: AIK vill ha Thern - mittfältaren är intresserad

SM-guld med MFF och Helsingborg.
Nu kan Simon Thern hamna i AIK, erfar Fotbollskanalen.
- Jag uttalar mig inte om vi har haft kontakt, säger sportchefen Björn Wesström.

I januari 2015 lämnade Simon Thern allsvenskan efter att ha tagit två SM-guld med Malmö FF och ett med Helsingborg. Mittfältaren skrev på ett kontrakt med Heerenveen som sträcker sig till sommaren 2018. Men tiden i Holland har inte blivit som han hoppats på och nu kan han återvända till Sverige. Men inte till MFF eller HIF - utan till AIK.

Enligt uppgift till Fotbollskanalen hoppas AIK på att knyta till sig Simon Thern. Rikard Norling vill väldigt gärna ha Thern, de jobbade tillsammans i MFF, och mittfältaren är intresserad men har inte bestämt sig helt utan funderar på vad han ska göra.

AIK:s sportchef Björn Wesström vill inte svara på om man har en dialog med Thern men menar att man har det bra ställt på det centrala mittfältet.

ANNONS

- I dagsläget har vi många centrala mittfältare, sex stycken på tre positioner, så det är väl inte den positionen vi letar efter just nu, säger han.

Har ni eller har ni haft kontakt med honom?
- Det är inget som jag uttalar mig om.

För två veckor sedan berättade Simon Thern att han ville lämna Heerenveen för att få speltid då han inte har några förväntningar på att få det i sitt lag och då sa klubbens sportchef Gerry Hamstra i en intervju med Leeuwarder Courant att det fanns bud från en svensk klubb, och dessutom har holländska NEC Nijmegen haft svensken som en tänkbar ersättare till Gregor Breinburg som var på väg till LA Galaxy men övergången sprack.

- Det är bättre för mig att lämna. Jag försöker hitta en klubb som passar mig, sa Thern till Leeuwarder Courant.

Efter ett fint första halvår i Heerenveen med 17 matcher från start åkte Thern på ett bakslag under säsongen 2015/2016. En broskskada i foten gjorde att det bara blev nio starter och fem inhopp och i januari 2016 blev det operation. Nu är han tillbaka men har svårt att få speltid och den här säsongen har det bara blivit fyra inhopp på sammanlagt 36 minuter.

ANNONS

I torsdags sa sportchefen Gerry Hamstra till Sportbladet att man hoppas behålla Simon Thern, trots att mittfältaren knappt får någon speltid.

- Det är visserligen fem dagar kvar av transferfönstret, men vi räknar med att Simon blir kvar. Han vill kämpa för en plats i laget, sa han.

Men Fotbollskanalen erfar att Thern är sugen på ett klubbyte och vill helst stanna utomlands men om inget bättre alternativ har dykt upp innan transferfönstret stänger om några dagar så kan det, trots att han är tveksam till att flytta tillbaka till allsvenskan, bli en övergång till AIK, vilket han nu överväger.

Simon Thern är från Värnamo och har även spelat för Helsingborg och Malmö FF. Flickvännen Wendela Sahlin - dotter till förre detta spelaren Dan Sahlin (allsvensk skyttekung 1997) - kommer från Stockholm.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-01-28 kl 16:08
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto