Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Avslöjar: AIK vill värva Molins - MFF drar tillbaka kontraktsförslag

Allsvenskan

Här är nyheten som skakar om i Malmö FF.
Enligt uppgift till Fotbollskanalen vill AIK och Genclerbirligi värva Guillermo Molins gratis.
- MFF har dragit tillbaka sitt kontraktsförslag, säger agenten Hasan Cetinkaya.
- Det kan man väl säga, bekräftar sportchefen Daniel Andersson. 

Foto: Scanpix

Guillermo Molins var 2014 allsvenskans hetaste spelare när han med bindeln runt armen ledde sitt lag och bland annat gjorde åtta mål och tre assist på elva matcher. Men sedan skadade han korsbandet och när han i juni i år gjorde comeback hade han blivit av med lagkaptensbindeln, något han var väldigt besviken över.

I sommar går kontraktet ut och om tre veckor kan han skriva på för ett nytt lag, vilket man har rätt till med sex månader kvar på avtalet. Nu är det flera klubbar som ser sin chans. Enligt uppgift till Fotbollskanalen vill AIK och turkiska Genclerbirligi lägga beslag på MFF-profilen.

Annons

- Senast jag pratade med sportchefen Daniel Andersson meddelade han att styrelsen dragit tillbaka sitt kontraktsförslag som de hade lämnat ett tag tidigare. Det är såklart väldigt tråkigt och det signalerar att Malmö inte tror på honom, säger agenten Hasan Cetinkaya.

- Det är klart att andra klubbar följer utvecklingen och ser sin chans. Molins älskar Malmö FF och nummer ett är att förlänga, men om inte klubben vill så måste han se på andra alternativ.

När siktar ni på att ha klart med klubb?
- I januari ska allt vara klart. Guillermo Molins är allsvenskans bästa spelare och han ska inte behöva vänta till februari eller mars för att MFF vill testa honom. Då finns det andra klubbar som vill satsa på honom och bygga upp honom ordentligt.

AIK och Genclerbirligi är dock inte ensamma om att vilja värva Molins. Fotbollskanalen erfar att även klubbar från Asien, Mellanöstern och andra topplag från Skandinavien har anmält sitt intresse.

Annons

- Jag har inga kommentarer om vilka klubbar det rör sig om, men det är en hel del, säger Cetinkaya.

Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson bekräftar att man har dragit tillbaka sitt kontraktsförslag.

- Det kan man väl säga. Vi har sagt att vi vill se vilket skick han är i nu efter den här operationen innan vi vill diskutera en förlängning. Så det kan jag hålla med om. Vi ser gärna en fortsättning med ”Gische” i Malmö, men nu vill vi se att han är okej innan vi fortsätter diskussionerna, säger han.

Daniel Andersson berättar att Molins åkte till Belgien i november och tog ut en skruv ur sitt knä som han hade problem med och som gjorde att han tyckte att han inte kunde prestera på max.

- Det var ett litet ingrepp bara. Sedan har han kört rehab, men har inte varit i någon fotbollsträning. Vi vill se att det är okej innan vi börjar prata igen. Vi vill kolla honom innan vi tar upp nya diskussioner, säger Andersson.

Annons

Hur viktig är Guillermo Molins för MFF?
- ”Gische” har varit nyttig för oss och det är därför vi ville förlänga när han opererades. Men nu har det inte riktigt gått så bra som man kunde hoppats med den här operationen och så har han fått problem och därför vill vi se att han är okej innan vi skriver ett femårsavtal som vi har diskuterat. Att man vill skriva femårsavtal med spelare tyder väl på att man tycker om personen. Det är ingen tvekan från vår sida mer än att vi vill se att han är okej.

Finns det någon oro med att kontraktet löper ut i sommar och att han snart kan skriva på för en annan klubb?
- Det är klart att vi förstår den bilden och det finns en viss risk med det. I så fall får han ju göra det och då vill han inte vara kvar. Vi ber om lite tid för att se så att han är okej innan vi tar upp diskussionerna igen.

Annons

AIK:s sportchef Björn Wesström är fåordig kring uppgifterna om Molins.

- Jag spekulerar aldrig i vilka spelare vi är intresserade av eller inte intresserade av. Det är inte mitt jobb, säger han till Fotbollskanalen.

Guillermo Molins gjorde allsvensk debut i MFF 2006 och två år senare var han ordinarie. När Malmö tog guld 2010 var Molins en av nyckelspelarna och året efter flyttade han till Anderlecht.

Tiden i Belgien blev inte som han hoppats på. I sin första tävlingsmatch råkade han ut för en korsbandsskada som höll honom borta i nio månader.

Sammanlagt blev det sju matcher innan han lånades ut till Real Betis. Där fick han inte heller speltid och i augusti 2013 återvände han till Malmö FF, sköt laget till guld och gav klubben chans till spel i Europa. 

Publicerad 2015-12-10 kl 13:56
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto