POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
19v

Avslöjar: Djurgården intresserat av norsk keeper: "Tittat på olika alternativ"

Foto: Bildbyrån

Djurgården jagar en ersättare till Andreas Isaksson.
Ett av namnen som intresserar klubben? Sondre Rossbach, erfar Fotbollskanalen.
- Jag har absolut inga kommentarer, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson.

Den nyligen avslutade säsongen blev Andreas Isakssons sista som fotbollsspelare. Målvakten har nu lagt sina handskar på hyllan och därför är Djurgården på jakt efter en ny keeper till 2019. Den tidigare AEK Aten-spelaren Giannis Anestis, som skrivit på för IFK Göteborg, var tidigare aktuell för de blårandiga och Dif har även rapporterats vara intresserat av Gif Sundsvalls keeper William Eskelinen, 22. 

Det finns dock fler namn på listan över målvakter som Djurgården anses vara intressanta. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen har klubben fått upp ögonen för Sondre Rossbach. Han är 22 år och har gjort runt 150 tävlingsmatcher för Odds BK. Han har också 28 U21-landskamper för Norge på sin meritlista.

- Jag förstår att det spekuleras just nu men jag har absolut inga kommentarer om det, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Känner du till spelaren?
- Jag känner till många målvakter. Vi har tittat på olika alternativ. Det är det jag kan säga.

- Vi har vetat om att Andreas Isaksson skulle sluta och att vi då ska ha in en ny målvakt. Vi har haft en process sedan dess.

När vill ni ha en ny målvakt på plats?
- Det är ju generellt så att när man börjar träna och drar igång en ny säsong (i januari) så vill man ha de flesta spelarna på plats. Det är väl en rimlig målsättning, säger Bosse Andersson.

Rossbachs situation i Odd är speciell. Klubben har en ”policy” som innebär att en spelare inte ska få speltid om den sitter på ett utgående avtal (sista kontraktsåret) och inte visat en vilja att förlänga det. När Rossbach inför den gångna säsongen meddelade att han inte ville förlänga sitt kontrakt, som då löpte över 2018, blev han därför petad som förstemålvakt. Tätt inpå seriepremiären kovände han dock och skrev på ett nytt kontrakt som gäller över 2019, och fick då kliva in mellan stolparna igen.

Innan det nya avtalet skrevs på var målvakten aktuell för en flytt utomlands. I januari 2018 fanns intresse från danska Bröndby, har den norska tidningen Telemarksavisa tidigare rapporterat. I mars i år bekräftade också Odd-tränaren Dag-Eilev Fagermo för Dagbladet att det varit aktuellt med en vinterförsäljning av Rossbach.

- Det är flera klubbar på mellannivån i Europa som följer honom. Vi höll på att sälja honom precis innan ”deadline day”. Och då var det tal om mycket pengar för oss. Klubben som ville köpa honom var på väg att sälja sin målvakt. Det var nära att det blev en försäljning men det blev inte av. Det är många, i 2. Bundesliga och det skiktet, som följer honom, sa Fagermo till Dagbladet.

Vid den tidpunkten var Odds tränare inställd på att bli av med målvakten under sommaren 2018.

- Jag tror inte att vi behåller honom längre än fram till sommaren, sa Fagermo.

Publicerad 2018-12-06 kl 15:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå