POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
5v

Avslöjar: Flera allsvenska lag vill ha superettans bäste spelare: "Det är smickrande"

Foto: Bildbyrån.

Astrit Seljmani utsågs till superettans bästa spelare.
Nu kan Fotbollskanalen berätta att flera allsvenska klubbar vill värva anfallaren.
- Det finns intresse och det är smickrande, säger han.

Med sina 15 mål var Astrit Seljmani en stor anledning till att Varberg tog klivet upp i allsvenskan. Som ett kvitto på de fina prestationerna utsågs han i måndags till årets spelare i superettan, något som spelarna i serien röstat fram.

- Det är oerhört stort att få det. Det är bland det största man kan få när det kommer från spelarna och det värmer extra mycket när spelarna man har mött röstar fram en till årets spelare. Det är ett kvitto på att man har gjort det bra, säger Seljmani.

Varför tror du att du fick priset?
- En blandning på att jag är farlig i offensiven och att jag kan ha varit en jobbig jävel att möta. Jag ger aldrig backarna tid att vara lugna. Svårt att säga, men man kanske tycker att jag har varit jobbigast att möta och seriens bästa. Sedan är jag ödmjuk och inte kaxig på planen, jag bråkar inte. Så har det alltid varit. Jag går in till 100 procent och tycker också att det är okej att motståndarna gör det mot mig. Men det får aldrig gå över styr.

Men frågan är om Varberg får behålla Astrit Seljmani? Enligt uppgift till Fotbollskanalen har flera allsvenska klubbar, bland annat Helsingborg, Häcken, IFK Norrköping, Kalmar FF och Sirius visat intresse, samt danska Vendsyssel.

- Jag vill inte nämna några klubbar men det stämmer att det finns intresse, både i Sverige och utomlands. Men jag har inte lagt fokus på det, säger han.

Vill du spela i Sverige eller utomlands?
- Jag vill spela i Sveriges högsta liga och visa upp mig här och förhoppningsvis få ett namn i svensk fotboll. Jag har kämpat hårt för det. De senaste åren har jag kämpat mig igenom Division 1 och superettan. Det har gått bra och nu vill jag även visa upp mig i allsvenskan.

Blir det i Varberg eller i en annan klubb?
- Just nu är jag Varbergs spelare och har bara fokus på det. Men sedan är jag medveten om att det finns intresse från en del andra klubbar. Men jag har inte bråttom någonstans. Allt ska kännas rätt. Det är viktigt med vad som är bäst för mig och var jag kan få ut mest av min kapacitet, säger han.

Det tog dock ett tag innan allt lossnade för Astrit Seljmani. Under två och ett halvt år spelade han för Division 1-klubbarna Kristianstad och Torn, samt Division 2-laget Rosengård.

Det gick tungt fram till 2018 då han hamnade i Torn. Där svarade anfallaren för 13 mål, något som gjorde att Varberg fick upp ögonen.

Seljmani hade Joakim Persson som tränare i Kristianstad och nu återförenades duon i Varberg. Det blev succé.

- Jocke har betytt mycket för mig. I år har han varit väldigt viktig. Han tror på mig och ger mig ansvar. Jag får köra mitt race men så har han lagt till några saker som jag ska tänka på, säger han.

Vad var det som gjorde att det plötsligt lossnade?
- Man måste tro på sig själv. Man måste alltid ha en stark vilja och målet att bli bäst.

- När jag var 18-19 år så förstod jag att jag var tvungen att ta tag i fotbollen och kämpa ännu hårdare. Så jag började träna klockan sex på morgonen innan jobbet, och sedan efter jobbet. För att komma ikapp. Målet har hela tiden varit att nå så högt som möjligt.

Publicerad 2020-01-17 kl 17:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå