Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Avslöjar: Här är företaget som tar över Friends Arena

Foto: Scanpix

Friends Arena

I dag släpper ägarna driften av Friends Arena.
Lagadère Stadium Solutions tar över, enligt uppgifter till fotbollskanalen.se. 
- Det finns en koppling mellan PEAB och Lagadère som driver tennisen i Båstad, säger en källa.

Vid 10:00 på  tisdagen har ägarna av förlusttyngda Friends Arena kallat till presskonferens för att berätta om framtiden för arenan. Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att Lagadère Stadium Solutions som tillhör det franska bolaget Lagadère, som även äger Sportfive, ska ta över driften.

Bakgrunden är en tajt relation mellan PEAB-ägarna i form av bröderna Paulsson och Lagadère som driver tennisen i Båstad.
- Det har förhandlats under ett bra tag kring det här och det finns ett stort förtroende mellan Paulssons och gamla PR Event som numera ägs av Lagadère, sägen en källa med god insyn.

Även på golfsidan finns kontakter mellan byggbolaget PEAB och Lagadère som driver Nordea Masters, Stockholm Open och ytterligare en golftävling och köpte PR Event som tidigare drev tennisturneringarna. I Båstad är familjen Paulsson tongivande och har bland annat byggt tennisarenan.

Ändå sedan Friends Arena byggdes har man haft problem med ekonomin och driften har gått över 600 miljoner back och ingen tror att man kan gå med vinst inom fem år. Något som skulle hota förbundets ekonomi sett till att man har en del av 33 procent i driftsbolaget.
Kravet är att SvFF varje år i juni ska sätta in pengar för fjolårets förluster.

Ekonomiekot har den senaste veckan granskat SvFF:s ekonomi och det har satt tryck på förbundet inför lördagens årsmöte och tvingat parterna till dagens presskonferens för att visa handlingskraft och att man har koll på affärerna.
- Förbundets ledning är oerhört pressat och har fått alltmer frågor om ekonomin, säger en annan källa till fotbollskanalen.se.

Däremot kan man fråga sig om det är slut på förlusterna? SvFF har ett tufft förhandlingsläge och om man jämför med AEG som driver Stockholms Stads arenor så tar skattebetalarna förlusterna och AEG:s risker är minimala. Det troliga är att Friends ägare tvingats till en liknande uppgörelse.

Publicerad 2014-03-18 kl 07:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons