Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Avslöjar: Ikonens son klar för Blåvitt

Foto: Bildbyrån

GÖTEBORG. Noah Alexandersson, 16, är klar för IFK Göteborg - till pappa Niclas stora glädje.
- Blåvitt är laget i både mitt och Noahs hjärta. Det gläder mig att se honom i de färgerna, säger han.

Niclas Alexandersson gjorde närmare 200 allsvenska matcher för IFK Göteborg under två sejourer. Nu går sonen Noah, född 2001, i hans fotspår.

Under fredagen kunde Fotbollskanalen avslöja att talangen har skrivit på ett avtal som börjar gälla från den 1 januari. Kort efter avslöjandet bekräftades övergången av Blåvitt. Alexandersson kommer tillhöra klubbens U19-lag.

- Det känns självklart väldigt bra att Noah väljer att komma till oss för att ta ytterligare steg i sin fotbollskarriär. Han kommer från en väldigt bra årgång i Västra Frölunda, där deras framgångsrika ungdomsverksamhet bidragit med en god utbildning, säger Jonas Olsson, akademiansvarig i IFK Göteborg, till klubbens hemsida.

Noah Alexandersson gjorde blåvit debut så sent som i onsdags när han provspelade med IFK Göteborgs U21-lag mot Malmö FF. Det gick alldeles lysande.

- Bäst på plan, berömde U19-tränaren Thomas Olsson efteråt.

Pappa Niclas Alexandersson är såklart glad över Noahs flyttval.

- Självfallet! Det ska bli spännande att se hur han kan utvecklas i en ny miljö. Han har haft tio fina ungdomsår i Västra Frölunda där han har kunnat utvecklas i lugn och ro. Nu kände både han och jag, främst han, att det var dags att ta nästa kliv för att utvecklas vidare, säger han.

Hur mycket låg du på för att det skulle bli IFK Göteborg?
- Det ska du nog egentligen fråga Noah om. Framförallt är det här hans eget beslut. Sedan är det klart att det påverkar att han är uppväxt med Blåvitt och har varit på deras matcher sedan han var liten. Det är klart att det är favoritlaget och att det smäller högt att få chansen att spela där. Sedan ska jag säga att det fanns ett par andra alternativ som erbjöd bra utvecklingsmöjligheter. Det var väl inte självklart med Blåvitt, men samtidigt naturligt.

Är han bättre eller sämre än vad du var vid den åldern?
- Det är egentligen omöjligt att svara på. Det har hänt så mycket med fotbollen. Han har spelat högre upp i seriesystemet lite tidigare än mig, men det är svårt att jämföra.

Hur mycket har du pushat honom genom åren?
- Jag har varit med och tränat honom och hans lag från att de var åtta till 15 år. Sedan har jag inte legat på sådär som vissa gör. Det har varit mycket på han villkor. Han höll på med handboll tills han var 15. Jag har försök lära honom och killarna i laget utefter mina erfarenheter. Jag gläds när de får chansen. Wålemarks (Jörgen) son  Teodor tog klivet till Häcken förra året. Det finns flera duktiga killar i det 01-laget från Västra Frölunda. Det är kul att följa deras utveckling.

Publicerad 2017-11-03 kl 14:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons