POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Avslöjar: Matchdelegat blev av med jobbet efter "olämpligt uppträdande" mot kvinnor i allsvensk klubb

Foto: Bildbyrån.

Flera kvinnor i en allsvensk klubb har larmat om olämpligt beteende av en matchdelegat.
Fotbollskanalen kan nu avslöja att vederbörande fråntagits sitt uppdrag.
- Naturligtvis är ett sånt här beteende inte acceptabelt, säger förbundets kommunikationschef Andreas Jansson till Fotbollskanalen.

En matchdelegat som arbetat på allsvenska matcher har plockats bort från sitt uppdrag av Svenska Fotbollförbundet. Personen i fråga har, vilket förbundet kommit fram till i en intern utredning, ”uppträtt olämpligt” mot flera kvinnor i den berörda föreningen.

Fotbollskanalens uppgifter bekräftas av förbundets kommunikationschef Andreas Jansson.

- Det stämmer att en klubb har uppmärksammat oss på att en matchdelegat uppträtt olämpligt mot kvinnor i den klubben. Då gjorde vi, som vi alltid gör, en utredning och i den kom det fram att delegaten har uppträtt olämpligt mot de här kvinnorna och på ett sätt man inte bör uppträda i det professionella sammanhang som det har skett. Han skiljdes därför från sitt uppdrag som delegat för där är det viktigt att man uppträder professionellt, säger Jansson till Fotbollskanalen.

Ingen av parterna har dock valt att upprätta en polisanmälan.

- Vi har gjort bedömningen att det inte handlar om ett brott så det är ingen polisanmälan gjord. Klubben och de här kvinnorna har inte heller gjort någon polisanmälan så vitt jag vet.

Är personen i fråga avskedad eller avstängd?
- Det är ett uppdrag som delegat som han har haft, som han har skiljts ifrån. Vi har avslutat det och det är tillsvidare.

Hur ser ni på förbundet på det här?
- Det är ett uppdrag där det är viktigt att man uppträder professionellt och naturligtvis är ett sånt här beteende inte acceptabelt. Men jag vill gärna också säga att alla uppgifter av det här slaget som vi får kännedom utreder vi också alltid på ett så korrekt sätt som möjligt. Den här utredningen har kommit fram till att det förekommit olämpligt beteende och därför har vi avslutat hans uppdrag.

Förbundet uppmärksammades på matchdelegatens beteende under hösten förra året och inledde därefter alltså en utredning. SvFF vill dock inte gå in på hur personen, som nu alltså skiljts från sitt uppdrag, ser på händelserna.

- Det går jag inte in på.

En matchdelegat är en person som utsedd av SvFF ska agera funktionär med uppgift att övervaka matcharrangemang. Det är förbundsstyrelsen som utser alla delegater till de olika matcherna.

Fotbollskanalen har varit i kontakt med den allsvenska klubben som avböjt att kommentera.

Publicerad 2019-05-09 kl 11:54
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå