Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Avslöjar: Modellen för att fördela tv-pengarna behålls - storklubbarnas plan röstades ner

Sef:s medlemsklubbar har sagt sitt om Malmö FF:s förslag att se över tv-avtalet.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen bestämdes att behålla den nuvarande modellen.

Malmö FF har tillsammans med AIK, IFK Göteborg, Hammarby och Djurgården arbetat för att man ska se över fördelningen av pengarna som kommer från tv-avtalet, det skriver Olof Lundh i sin kommande bok "Allsvenskan enligt Lundh", vilket Fotbollskanalen kunde berätta tidigare i veckan.

2020 träder ett nytt avtal i kraft då Discovery Networks Sweden tar över rättigheterna – och pengarna till klubbarna mer än fördubblas.

I förra veckan presenterade Malmö FF en motion med målet att tillsätta en arbetsgrupp för att utreda en eventuell ny modell för fördelning.

Malmö FF har tillsammans med de fyra andra storklubbarna haft diskussioner som innebär att man ville att det skulle adderas pengar till lag 1-8 i tabellen, att en del av pengarna ska styras av publikantal och streamingtittare – och att det också ska införas en fallskärm för de klubbar som åker ur.

ANNONS

Under onsdagen hölls Sef:s medlemsmöte där man röstade kring att tillsätta en eventuell arbetsgrupp som skulle se över fördelningen av tv-pengarna. Men enligt uppgifter till Fotbollskanalen röstades förslaget ned, med siffrorna 15 mot 10. Majoriteten av klubbarna röstade alltså för att behålla den nuvarande modellen.

Fotbollskanalen har sökt Sef:s generalsekreterare Mats Enquist för en kommentar. Så här sa han under tisdagen till Fotbollskanalen:

- Jag tycker att klubbarna har en bra dialog med varandra. Även svåra frågor måste man kunna diskutera ibland. Men det är viktigt att understryka, detta är klubbarnas fråga. 100 procent, Sef är ingen bidragsmyndighet som bestämmer om fördelningen. Vi ska sälja och dra in deras centrala pengar, men sedan måste klubbarna bestämma sig för hur det ska fördelas.

ANNONS

MFF:s motion kom till efter att man haft hemliga möten med fyra andra storklubbar. Det fick i sin tur Norrköpings Peter Hunt att reagera kraftigt.

- Kortsiktigt och egoistiskt. Det ger mig en dålig smak i munnen, sa han till Aftonbladet.

Publicerad 2018-01-31 kl 12:29
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto