Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Avslöjar: Molins lämnar Malmö FF - har tagit avsked

Foto: SCANPIX

Guillermo Molins lämnar Malmö FF. Enligt uppgift till Fotbollskanalen har han tagit avsked från lagkamraterna.
Klubben bekräftar uppgifterna.

Guillermo Molins vara eller icke vara i Malmö FF har varit en följetong. Kontraktet går ut på torsdag och nu erfar Fotbollskanalen att det inte blir en fortsättning.

I december drog Malmö FF tillbaka kontraktsförslaget för att klubben ville se om han kunde komma tillbaka efter sin skada. När MFF sedan fick ett positiv besked blev Molins erbjuden ett nytt förslag men då ett sämre, något sportchefen Daniel Andersson bekräftade.

-  Det kan man väl säga. Vi har sagt att vi vill se vilket skick han är i nu efter den här operationen innan vi vill diskutera en förlängning. Så det kan jag hålla med om. Vi ser gärna en fortsättning med ”Gische” i Malmö, men nu vill vi se att han är okej innan vi fortsätter diskussionerna, sa han då.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter blev Molins så besviken över det indragna avtalet och att han sedan erbjöds ett sämre kontrakt, och det ska vara en del i att han nu lämnar.

MFF har hoppats att Molins ska stanna och spelaren har själv väntat in i det sista med förhoppningen att förlänga. Men nu blir det alltså inte så. Parterna kunde inte komma överens och Fotbollskanalen erfar att Guillermo Molins har tagit avsked med sina lagkamrater.

Molins gjorde allsvensk debut i MFF 2006 och två år senare var han ordinarie. När Malmö tog guld 2010 var Molins en av nyckelspelarna och året efter flyttade han till Anderlecht.

Tiden i Belgien blev inte som han hoppats på. I sin första tävlingsmatch råkade han ut för en korsbandsskada som höll honom borta i nio månader.

Sammanlagt blev det sju matcher innan han lånades ut till Real Betis. Där fick han inte heller speltid och i augusti 2013 återvände han till Malmö FF, var med och sköt laget till guld och gav klubben chans till spel i Europa. 

Säsongen 2014 var Molins en av allsvenskans hetaste spelare när han gjorde åtta mål och tre assist på elva matcher. Men sedan skadade han korsbandet och missade resten av säsongen.

Enligt uppgift till Fotbollskanalen finns det klubbar i allsvenskan och utomlands som vill värva Molins som alltså är Bosman.

Senare under förmiddagen bekräftade MFF att Molins lämnar klubben.

- Det är synd att vi inte har lyckats nå en överenskommelse. Vi har erbjudit ett kontrakt som vi tycker är bra, men tyvärr har förhandlingarna ändå inte nått hela vägen fram till en förlängning, säger sportchefen Daniel Andersson till hemsidan.

Publicerad 2016-06-27 kl 10:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons