Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Avslöjar: Polsk klubb jagar Häcken-mittbacken

Foto: SCANPIX

Jasmin Sudic, 25, kan vara påväg bort från Häcken.
Enligt uppgifter till Fotbollskanalen är polska Lech Poznan intresserat av mittbacken.
- Det har jag inte hört något om, säger han själv.

Under torsdagen stod det klart att Dardan Rexhepi lämnar Häcken. Anfallaren har skrivit på för Gais.

Snart kan ännu en spelare vara påväg bort från klubben.

Lech Poznan, i fjol sexa i den polska högstaligan, ska enligt uppgifter till Fotbollskanalen, var intresserat av Jasmin Sudic.

- Jag kommer inte kommentera det. Om det kommer upp något konkret så kommer alla få reda på det, säger mittbacken till Fotbollskanalen.

25-åringen kom till Häcken från Mjällby i början av 2015. Under årets säsong har han startat elva av 15 allsvenska matcher. Ibland med lagkaptensbindeln runt armen.

Hans prestationer under säsongsinledningen gjorde att det redan i maj började ryktas om en utlandsflytt. Då till kroatiska HNK Rijeka. Ett intresse som, enligt uppgifter till Fotbollskanalen, var seriöst. 

- Jag tycker att jag har gjort det bra i Häcken och jag vet att det har funnits intresse. Samtidigt har jag inga problem med att stanna kvar. Jag trivs bra i klubben och i staden, säger Sudic.

Lockar inte en utlandsflytt?
- Det gör det absolut. Jag har haft tre korsbandsskador och känner mig stolt över att jag har kommit tillbaka och presterat så bra att utländska klubbar är intresserade av mig. Men jag nöjer mig inte med att vara en av alla. Jag vill vara bäst och jag vill också vidare.

Under sommaren har konkurrensen hårdnat på Häckens mittbackspositioner. Visserligen har Simon Sandberg lämnat för Bulgarien och Levski Sofia, men Rasmus Lindgren har hämtats in från holländska Groningen och startat de två senaste matcherna.

- Jag tycker att han har gjort det bra. Killen har en tio år lång utlandskarriär. Jag hade varit mer förvånad om han hade kommit hit och varit dålig. Han får oss andra att höja oss och konkurrens är inget som skrämmer mig. Den dagen det gör det lägger jag av, konstaterar Sudic.

När Fotbollskanalen når Sudic agent Nima Modyr kommenterar han Lech Poznan-uppgifterna på följande sätt:

- Självklart tror vi att det hade kunnat vara ett bra steg, men vi är en bit ifrån att det ska bli av. Vi får se hur det utvecklar sig framöver. 

- Hör av dig om några dagar, så får vi se var vi är. Det dyker upp intresse för Sudic hela tiden i och med att han har gjort det så bra i Häcken.

Publicerad 2016-07-28 kl 13:11

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER