Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Avslöjar: Två personer anhållna för matchfixningsförsök av MFF-HBK

Foto: Bildbyrån

Två personer som misstänks vara inblandade i matchfixningsförsöket i samband med MFF-HBK har anhållits, kan Fotbollskanalen avslöja.
Personerna är satta på fri fot men misstankarna kvarstår.

Det var under lördagen som ett matchfixningsförsök i allsvenskan uppmärksammades. En spelare i Halmstad blev erbjuden en stor summa pengar för att påverka händelser i mötet med Malmö FF förra helgen, men tackade nej. Matchen spelades och MFF vann med 2-0.

- Jag kan bekräfta att det förekom hot inför matchen Malmö FF-Halmstad. Riktat mot en spelare i vårt lag, sa HBK:s ordförande Tony Karlsson till Fotbollskanalen.

Nu kan Fotbollskanalen avslöja att polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet, i samarbete med enheter i region Väst, gjort ett tillslag i Halland där husrannsakningar och beslag gjorts. Två personer har anhållits för inblandning i matchfixningsförsöket. Enligt Fotbollskanalens uppgifter är en av personerna en lokal, av polisen tidigare känd, person.

Båda personerna är satta på fri fot men misstankarna kvarstår.

Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten, var fåordig om händelsen under lördagen:

- Vi har en insats just nu och jobbar prioriterat med det här fallet. Det är väl det jag kan säga i nuläget, annars går vi inte ut med någon information både med hänsyn till drabbade och till utredningen, sa han till Fotbollskanalen.

I maj i år sköts stormötet mellan IFK Göteborg och AIK upp efter ett matchfixningsförsök. En AIK-spelare erbjöds en stor summa pengar av en tidigare Gnaget-spelare för att underprestera i matchen.

Det här är en mycket allvarlig attack mot svensk fotboll och det kommer vi aldrig, aldrig att acceptera, sa SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand då.

Publicerad 2017-10-08 kl 19:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons