POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Avslöjar: Utrechts bud på Gerndt – 26 miljoner

FC Köpenhamn drog sig ut. Nu står striden om Gerndt mellan West Bromwich och Utrecht. Fotbollskanalens erfar att den holländska klubben leder jakten med ett bud på 26 miljoner kronor.

Det blir inte FC Köpenhamn för Alexander Gerndt. Det stod klart efter att den danska klubben gjorde klart med en annan anfallare, Moldes Pape Pate Diouf, under tisdagen.

Köpenhamns och Helsingborg värdering på spelaren var vida skiljda. Som fotbollskanalen.se skrivit tidigare bjöd FCK 18 miljoner kronor för landslagsmannen – varpå HIF kontrade med att man ville ha det dubbla.

- Alexander var deras förstaval, men nu blir det ingen affär, säger agenten Per Jonsson till TT.

Det innebär inte nödvändigtvis att Gerndt stannar i Helsingborg. Två andra klubbar har lagt bud, Premier League-klubben West Bromwich Albions och holländska Utrecht. Fotbollskanalen.se erfar att Utrecht i nuläget har bjudit klart mycket högre – med 26 miljoner kronor.

Helsingborg vill ha tio miljoner till för den allsvenska stjärnan, men i och med att FC Köpenhamn dragit sig ur ser det otroligt ut att man ska lyckas pressa upp priset till den nivån. Läget blir än mer komplicerat av att Gerndt nu bekräftat att han vill lämna Helsingborg.

- Alexander vill lämna. Det finns bud som är bättre än Köpenhamns, men det måste vara en rätt klubb att gå till också. Utrecht är en klubb som har varit på tapeten ganska länge, säger agenten Jonsson.

Gerndt har kontrakt med HIF i ytterligare två och ett halvt år. Anfallaren vann den allsvenska skytteligan förra säsongen med 20 gjorda mål. 2011 har det hittills blivit sju mål för Gerndt.

Publicerad 2011-07-13 kl 00:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå