POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Avstängningshotet stör inte Djurgården

Fyra spelare riskerar att bli avstängda när Djurgården möter Trelleborg men tränaren Steve Galloway berättar att lagledningen inte kommer att be spelarna att hålla igen.

- Nej, vi kan inte resonera så. Vi ligger där vi ligger och får göra det bästa av det. Det funkar inte att be någon ta det lugnt. De måste gå in med fullt fokus i alla närkamper och får någon av dessa gult kort, då får vi ta det, säger Steve Galloway till FotbollDirekt.se.

Avstängningshotet vilar tungt över Markus Johannesson, Sebastian Rajalakso, Mikael Dahlberg och Petter Gustafsson vid ytterligare en varning.
Med tanke på hur få matcher det är kvar, är det ändå inte klokt att försöka ha så många spelare med som möjligt i matcherna?
- Visst är det så men skulle jag få välja tar jag hellre tre poäng och en avstängd i nästa omgång. Det får vi lösa då helt enkelt, säger Galloway.

Mot Trelleborg ligger fokus på att vara med direkt från start i matchen och inte låta motståndaren ta taktpinnen från start, precis som det blev i matchen mot AIK.
- Vi har pratat mycket om fokus den senaste veckan - hur man hittar tillbaka till spelet, även om det inte stämmer till en början. Vi hoppas kunna starta matchen mycket bättre mot Trelleborg än vad vi gjorde mot AIK. Nu är vi på hemmaplan och då kommer vi att göra det.

Galloway gör ingen hemlighet att han var besviken efter matchen mot AIK på hur spelarna tacklade den uppgiften.
- Det är som att möta Mike Tyson och man tjafsar på förhand hur man ska göra för att vinna men sen kommer verkligheten in i bilden och man inser vilken bra motståndare det där. Men kan man hålla sig lugn och göra det man sagt man ska göra innan så går det bra. Som jag var inne på tidigare, det handlar om att hålla fokus på saker vi har pratat om innan på träningarna.

Publicerad 2009-10-02 kl 15:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå