Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Axén: "Det var onödigt av oss att förlora"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARCHAL. Örebro föll mot Jablonec, och efter matchen är tränaren Alexander Axén besviken på vissa saker i laget.
- Det var lite onödigt att förlora, säger han till Fotbollskanalen.

Inför fredagens match sågs Jablonec som favoriter mot Örebro, efter att ha besegrat Sjachtar Donetsk efter straffar senast. Men ÖSK var inte särskilt långt ifrån att knipa en poäng eller seger mot tjeckerna. 2-0-målet, som fastställde slutresultatet, kom på straff med bara några minuter kvar att spela.

- Det var lite onödigt att förlora, jag tycker inte att de var så jävla bra. 1-0 var ett onödigt mål att släppa in, det var lite slött försvarsspel. Vi följer inte med i löpningen och det går inte mot ett sådant här lag, de är för bra för det, säger ÖSK:s tränare Alexander Axén.

- Sen fick vi jobba mycket försvar och det är det vi håller på med mycket just nu så det var bra. Men vi var alldeles för tunna framåt och hade ett dåligt passningsspel, vilket gjorde det svårt för Adam (Bark) och de andra att göra något. I andra halvlek är vi lite bättre och kommer till lite bättre lägen. Det känns som att vi är rätt farliga även om vi gör några misstag. De har väldigt få målchanser, om man jämför med Ålborg-matchen. Det var en ganska okej match från oss.

Är det någonstans logiskt att det blir så här med ett nytt lag?
- Vi håller på att lära oss nya spelsystemet och det är inte riktigt på plats, så kan man säga. Alla vet inte riktigt vad de ska göra, vad deras roll betyder. Det jobbar vi med nu. Vi har lagt jättemycket tid på försvarsspelet och vi har mer anfallsmässigt att jobba på. Victor (Sköld) har varit borta, Yannis (Mbombo) har varit borta, vi ska ha ta in en till där och så vidare, så vi har en växel till att lägga i när det gäller anfallsspelet. Nu har vi börjat med grunderna, för vi kan inte göra tvärtom.

- Alla måste förstå sin roll och vilket hårt jobb vi måste lägga ner. Vi måste förstå: "Fan, vi måste jobba hårdare". Hade vi jobbat hårdare hade vi gjort det bättre, säger Axén.

I klippet ser ni sammandraget från mötet mellan Jablonec och Örebro.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-03 kl 23:28
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons