Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Axén förstår inte bottentips: Bara okunnighet

Utdömda Gais gick på kollisionskurs med expertisen direkt. Premiärpoäng mot Malmö FF med så kallad mersmak. Gais-tränaren Alexander Axén förvånas inte - likväl räds han att spelarna ska påverkas av negativa skriverier.

- Vi är inte förvånade över att ta poäng mot Malmö. Att tippa oss i botten är bara okunnighet, säger Gais tränare Alexander Axén till FotbollDirekt.se.

- Trots att det är svåra omständigheter så tycker jag ändå att vi gör en ganska bra match. Och inte minst behandlade vi bollen bättre mot ett lag som ändå sägs kunna vinna SM-guld, fortsätter Axén.

0-0 mot Malmö FF för ett Gais som saknar allt vad moraliskt stöd heter från media och experter. 
En poäng med god marginal och en värdefull första replik från Gais mot det etablissemang som närmast osynliggjort klubben inför säsongen.

- Vi får ju lära oss att alltid vara nederlagstippade. Men det är ändå frustrerande. Själv försöker jag släppa media men det påverkar spelarna - därför att får du höra tillräckligt länge att du är dålig så är risken till sist stor att du börjar tro på det.

Hur försöker ni möta det?
- Därför försöker vi ligga ännu tätare på våra spelare som ska veta att vi är bra - för det är vi. Stämmer det bara för oss och vi spelar så bra som vi kan så ska alla få se att vi är så mycket bättre än de flesta tror.

Hur viktigt var det med en framgång direkt i premiären?
- Inte så viktigt. Vi är så pass bra att vi inte behöver sätta för stora förväntningar på en enda match.
- Tänk på att vi vann med 5-1 i fjol och där flög nog en del spelare i väg. Det kan vara farligt om det går för bra direkt också.

Ola Gustavsson


 

Publicerad 2010-03-16 kl 10:28
Annons
Annons
Annons